első negyedév

Szárnyal az Intel

A piaci várakozásoknál nagyobb mértékben, 50,3 százalékkal nőtt az Intel idei első negyedévi profitja, részben eladásainak emelkedésére.

Nőtt a Renault bevétele

A francia autógyártó értékesítési árbevétele 0,2 százalékkal 13,155 milliárd euróra nőtt az első negyedévben.

Vegyesen zárta a negyedévet a Goodyear

Az amerikai gumigyártó csökkenő, de a vártnál kedvezőbb egyszeri tételek nélküli adózott eredményt ért el az első negyedévben.

Drámaian fogy a magyar: itt vannak a statisztikák!

Az előzetes adatok szerint 2011 első negyedévében 21 181 gyermek született, 10,2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A halálozások száma 34 763 volt, ami 3,9 százalékos emelkedést jelent a 2010 január–márciusi időszakhoz képest. A természetes fogyás 13 582 fő volt, 3701-gyel több az egy évvel korábbinál. A nemzetközi vándorlás figyelembevételével becsült népességszám az időszak végén 9 millió 975 ezer fő volt – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében.

A magas olajárakon hízott a Mol: 92 milliárdos profit

A Mol Csoport 92,7 milliárd forint nettó eredményt ért el az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 19 milliárd forinttal, a társaság bevétele 34 százalékkal 1.177,2 milliárd forintra nőtt, a profit lényegében megegyezik az elemzők által várt 95,5 milliárd forinttal.

Íme a magyar GDP: 2,3 százalékos emelkedés

A KSH és az Ecostat gyorsbecslése alapján Magyarország bruttó hazai terméke 2,4 százalékkal, a naptári hatás kiszűrésével 2,3 százalékkal növekedett 2011 első negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 0,7 százalékkal növekedett a bruttó hazai termék. A becslés korlátozott információs bázisra épül, így a végleges adatok a gyorsbecslésben közöltektől eltérhetnek - írja legfrissebb gyorsjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Japán miatt csúszott el a Coca Cola

A Coca-Cola Co. első negyedéves eredménye elmaradt az elemzők által várttól, igaz csupán egy centtel. Az üzlet a Japánban kieső forgalom miatt alakult rosszabbul idén. A vállalat részvényeinek árfolyama 1,4 százalékot esett.

Kedvező hírek érkeznek a tengerentúlról

Pozitív meglepetést okozott az Intel, az IBM és a Yahoo kedden közzétett gyorsjelentéseikben. A három vállalat mind az elemzői várakozásokon felül teljesített.
Világgazdaság Piactér