épületenergetika

Szigorodtak a követelmények

Januártól az új építésű ingatlanoknál és a jelentős felújításoknál szigorodtak az épületenergetikai előírások, és életbe lépett a költségoptimalizált követelményszint.

Spórolás automatizálással

Néhány tízezer forintos épület-automatizálási beruházással akár 30 százaléknyi energia-megtakarítás is elérhető, míg a nyílászárócsere és a szigetelés egy családi ház esetén akár több milliót is elvihet a hazai Siemens tapasztalatai szerint.

Még az utcát fűti Magyarország

Magyarországon legtöbb energia a lakóépületek gyenge hőszigetelése és a korszerűtlen fűtésrendszerek miatt vész kárba – állapította meg az ÉVOSZ, amely szerint a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia sikeres megvalósításának záloga egy következetes lakáspolitika lenne

Jön az épületenergetikai cselekvési terv

Folyik a zöld cselekvési terv felülvizsgálata, de nagy hangsúlyt kell fektetni az energiatakartékosságra is: az ország 4,2 millió épületének mintegy 70 százaléka energetikai szempontból felújításra vár.

Milliárdok épületenergetikai korszerűsítésekre

Az operatív programok fel nem használt kereteiből 160 milliárd forintot csoportosítanak át épületenergetikai, illetve megújuló energiát alkalmazó korszerűsítésekre – jelentette be Bencsik János Hajdúszoboszlón.
1
Világgazdaság Piactér