felajánlás

Apadnak az egyszázalékos felajánlások

Évről évre egyre kevesebben ajánlanak fel a befizetett adóforintjaikból, holott támogatásra várók akadnak bőven – értesült a Világgazdaság.

Apadnak az egyszázalékos felajánlások

Évről évre egyre kevesebben ajánlanak fel a befizetett adóforintjaikból, holott támogatásra várók akadnak bőven – értesült a Világgazdaság. A NAV pontos statisztikát nem vezethet a legjobban támogatott szervezetekről, de tudható, hogy az adózók legtöbbször a gyermekek fejlődésére és gyógyítására, valamint állatmenhelyeknek adnak pénzt.

Rengeteg civil felajánlást kap a honvédség

Számos önkéntes felajánlással segítik a magyar határokon szolgálatot teljesítő katonák és a Magyar Honvédség munkáját - mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Rekordszámú, 2 millió felajánlás érkezett az szja 1 százalékára

Többet ér az szja 1 százalék és többen is rendelkeztek róla az idén, így 10 százalékkal bővült a civileket illető adóhányad összege. Az szja 1 százalék élmezőnye változatlan, a profi kampányeszközöket hagyományosan jól használó civilek szerepeltek jól az idén is, első helyen pedig ismét a Heim Pál Kórház áll – így összegzi az idei adóbevallások tapasztalatait a Human Dialog elemzése.

Nem nyilvános az egyszázalékos felajánlás

Nem nyilvános januártól az személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlott összege és a felajánlók száma a vonatkozó törvény változása miatt. A civileknek komoly bevételt jelentő összegről a rendszer 15 éves működése óta minden évben egységes listát közölt az adóhatóság, az idén ezt már nem teheti meg.
Világgazdaság Piactér