Az egyik legegyszerűbb módja az adományozásnak, ha az adóbevallásban felajánljuk adónk 1 százalékát egy civil szervezetnek. Bár személyenként nem tűnik jelentős segítségnek, de hatalmas támogatás lehet a szervezetek számára. Az egyik legegyszerűbb módja az adományozásnak, ha az adóbevallásban felajánljuk adónk egy százalékát egy civil szervezetnek. Bár személyenként nem tűnik jelentős segítségnek, de hatalmas támogatás lehet a szervezetek számára.

HMM_0437
Tizenötmilliárd forint sorsa a tét, ennyi ugyanis az szja-felajánlásokra fordítható összeg / Fotó: Huszár Márk

A boon.hu azt írta, 2023-ban a legmagasabb összeget az adózók felajánlásaiból az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kapta: 40 556 fő felajánlásából 336 810 498 forint érkezett számukra. 

A listája alapján a legtöbben betegápolással, gyermekekkel foglalkozó alapítványoknak, illetve állatmentő civil szervezeteknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát.

A miskolci kedvezményezettek közül a legmagasabb összegeket két állatokkal foglalkozó szervezet kapta: a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványt és a Miskolci Állatsegítő Alapítványt, ismertebb nevén a MÁSA-t támogatták a legtöbben – emeli ki a boon.hu cikke.