gáztermelés

Belehúzott idén a Gazprom

A Gazprom növelte gáztermelését és gázexportját az idei első kilenc hónapban a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Az orosz gázszektor újabb lehetőséget kapott az európai terjeszkedésre

Az orosz gázszektor újabb lehetőséget kapott Fehéroroszországtól az Európán belüli terjeszkedésre, de a tengerentúlon is új pozíciókat szerezhet, ha megszerzi a spanyol Repsol eladásra kínált részvényeit. A Jamal félszigeten építendő LNG-állomás segítségével biztosan kiterjeszti piacának határait. Az állami gázvezeték-üzemeltető vállalatot az orosz Gazprom vette át alacsonyabb gázárakért cserébe. Az úgy véli, megéri a támadásoknak kitennie magát, országának nyeresége érdekében.

Aggódnak? - A Gazprom lefitymálta a palagázt

A Gazprom kritikusai szerint az orosz társaság saját európai exportja növelése érdekében kritizálja rendre a nem hagyományos gáz európai termelését, s hívja fel a figyelmet az alkalmazott technológia veszélyeire is.

A Gazprom lenyomná a német energiacégeket

Az RWE német energiakonszernnel folytatott tárgyalásainak kudarca után a Gazprom konkurenciát akar csinálni a német energiaszolgáltató cégeknek - írja a Financial Times Deutschland (FTD).

Az RWE elvesztette "szívszerelmét", a Gazpromot

A Gazpromnak megvan az, amire az RWE-nek szüksége van: gáza és pénze. Ám több hónapos tárgyalások után az RWE főnökének el kell ismernie: ebből nem lesz semmi - írja a Financial Times Deutschland (FTD) pénteki száma azzal kapcsolatban, hogy megegyezés hiányában mégsem alapít közös erőművet és üzemeltető vállalkozást az orosz gázóriás és az RWE német energiakonszern.
1
Világgazdaság Piactér