Nemzetközi gazdaság

Újraindítják a gáz kitermelését a felszabadított ukrajnai területeken

Harkiv megyében olyan mezőre bukkantak, amelyből napi 120 ezer köbméter gáz nyerhető ki.

A Naftogaz az orosz megszállóktól visszafoglalt régiókban hozzálátott a földgáz kitermelésének újraindításához – írta szombaton a Kárpáti Igaz Szó.

The,Gas,Pipeline,Is,Yellow,With,Additional,Equipment,,Pipes,And, The gas pipeline is yellow with additional equipment, pipes and a valve to shut off the gas supply. Against the background of blur is an image of gas compressor station  The gas pipeline is yellow with additional equipment, pipes and a valve to shut off the gas supply. Against the background of blur is an image of gas compressor station
Fotó: Shutterstock

A nagyvállalat számításai szerint a munkálatok elvégzése után a hazai lelőhelyekről kitermelt fűtőanyag mennyisége napi 500 ezer köbméterrel növelhető.

A Naftogaz azon dolgozik, hogy helyreállítsa a gáz kitermelését a visszafoglalt területeken. Arra számítunk, hogy a kutak és az infrastruktúra más objektumainak üzembe helyezése után Ukrajna napi 500 ezer köbméter gázzal többet termelhet

– közölte Jurij Vitrenko. A nagyvállalat elnöke hozzátette: a tervek valamennyi lelőhelyre vonatkoznak, egyesek termelési mutatói már elérték a február eleji szintet.

Korábbi hír szerint Harkiv megyében a próbafúrásokon olyan mezőre bukkantak, amelyből napi 120 ezer köbméter gáz nyerhető ki.

 

gáztermelés Ukrajna
Kapcsolódó cikkek