hitelprogram

Új hitelprogram a kkv-knak

Majdnem 60 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram”.

Folytatódik Matolcsyék hitelprogramja

A második szakaszban az MNB továbbra is a korábban alkalmazott kockázatkezelő és likviditáskezelő eszközeit ajánlja fel a bankoknak.

Lezárult egy korszak: közel 40 ezer cég jutott Matolcsyék ingyen hiteléhez

Március 31-én véget ért a Növekedési Hitelprogram (NHP) harmadik, kivezető szakaszának szerződéskötési időszaka: 2016 eleje óta 685 milliárd forint összegben nyújtottak a bankok finanszírozást a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, ezzel a 700 milliárd forint keretösszeg 98 százaléka felhasználásra került. Az NHP három szakaszában együttesen mintegy 2800 milliárd forintnyi kedvező hitel került közel 40 ezer hazai mikro-, kis- és középvállalkozáshoz. Az MNB közleménye szerint az NHP ezzel megtörte és növekedési pályára állította a kkv-hitelezés korábban tapasztalt csökkenő trendjét.

Közeledik az NHP vége, de gördülékeny lesz az átmenet

A Növekedési hitelprogram kivezetése lesz a legfontosabb kihívás az idei évben, de számos más tényező – a Piaci hitelprogram, a bankadócsökkentés, a gyorsabb GDP-növekedés, az alacsony kamatok – is segíti a hitelpiacot
Világgazdaság Piactér