kékfrankos

Sztárfajták: tömeges a zöldszüret

A legnagyobb területen az elmúlt évek szőlőtelepítéseinek legnépszerűbb fajtáját, a biancát, valamint a furmintot szüretelték le érés előtt a termelők.

Sztárfajták: tömeges a zöldszüret

A legnagyobb területen az elmúlt évek szőlőtelepítéseinek legnépszerűbb fajtáját, a biancát, valamint a néhány éve még a magyar borok világpiaci áttörésének kulcsaként számontartott furmintot szüretelték le érés előtt a szőlőtermelők.

Az idei a kékfrankos éve

Idén új kiadványok, workshopok, konferenciák, valamint genetikai kutatások segítik, hogy minél többet megtudhassunk a kékfrankos szőlőfajtáról.

Díjazták a kékfrankosokat

Három burgenlandi osztrák pincészet kékfrankosa kapott nagydíjat a csütörtökön tizedik alkalommal megrendezett kékfrankosok szekszárdi borversenyén.

Elindult a Kékfrankos Országkóstoló

A beküldött tételek száma minden várakozást felülmúlt, minden jelentős termelő elküldte a borait, közel kétszáz kékfrankos érkezett a mustrára.

Meghirdették a Kékfrankos évét

A kékfrankos egy igazi magyar kékszőlőfajta, amelyből kitűnő borok készíthetők, amelyekre érdemes külön is felhívni a fogyasztók figyelmét a szaktárca szerint.

Az év borásza: a borról nem lehet megállapítani, hogy nő készítette

Huszonhárom év után először nyerte női borász az Év bortermelője elismerést. Gálné Dignisz Évával édesapja szerettette meg vele a borkészítést. A férjét, aki szőlész, egy borversenyen ismerte meg, és már a gyerekeik is a családi pincészetet erősítik. Örül, hogy az Alföld elismertségéért is tehet a díjjal.
1
Világgazdaság Piactér