kódex

A munka törvénykönyve segítségével lesz 1 millió munkahely?

A kormány szerint konstruktív volt a társadalmi párbeszéd az új munka törvénykönyvének tervezetérÕl az elmúlt idÕszakban, az ellenzék viszont épp az egyeztetéseket hiányolta a jogszabály tegnap kezdÕdött általános vitájában.

A devizahitelesek megsegítésének javaslata alkotmányellenes?

Nem kizárt, hogy még az idén hatályba léphet az eladósodott devizahitelesek megsegítésének új szabályozása. A Bankszövetség elnöke azt mondta, hogy a tervezet több pontja elfogadhatatlan, szakszerűtlen és alkotmányossági kérdéseket vet fel. Ha a javaslatot ebben a formában bevezetnék, az hosszú távon veszélyeztetné az egész jelzálogintézmény hazai működését.

Magatartási kódexet dolgoz ki a Stabilitás Pénztárszövetség

Magatartási kódexet dolgoz ki a Stabilitás Pénztárszövetség, többek között az indokolatlan magánnyugdíjpénztári átléptetések visszaszorítása érdekében, és etikai eljárás keretében vizsgálja ki azokat az eseteket, amelyekben felmerül tagjaival szemben a jogszabálysértő tagszervezői működés gyanúja.

Friss hír a Providentről

A Provident, a nem banki tulajdonú pénzügyi vállalkozások közül az elsők között csatlakozik a banki Magatartási Kódexhez. A vállalat azért döntött az aláírás mellett, mert a felelős hitelezés egyik legfontosabb elemének az átlátható működést és ügyféltájékoztatást tartja.

"Ne az áruházláncokat hibáztassák a tönkrement termelők"

Miután a köztársasági elnök visszaadta megfontolásra, ősszel újra a parlament elé került az élelmiszer-termékpálya törvény, amely elrettentőbb szankciók alkalmazásával újabb hatóságot vonna be a kereskedők megregulázásába – írja a Világgazdaságban a GVH szakértője.

Tovább bővült a banki Magatartási Kódex aláíróinak száma

A banki Magatartási Kódexet az első körben elfogadó 13 nagy lakossági hitelező bankkal együtt eddig összesen 37 pénzügyi intézmény írta alá - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) honlapján közzétett névsorból.

Banki kódex: kik csatlakoztak? Az Axa nem írná alá

Hat szövetkezeti hitelintézet, illetve bank csatlakozott újonnan a banki ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásról szóló Magatartási Kódexhez, így szerdán este már 21 pénzügyi intézmény szerepelt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) honlapján közzétett listán.

Újjáalakult a Pénztárak Állandó Etikai Bizottsága

Az állandó etikai bizottság újból Lehoczky Lászlót választotta meg elnökének, így a kódex szabályaiból következően a bizottság titkársági feladatait az elnök által képviselt pénztár, az MKB Nyugdíjpénztár látja el.
Világgazdaság Piactér