könyvkiadás

Új kiadóval bővült a Líra család

Új kiadóval bővült a Líra-csoport, a Partvonal Könyvkiadó Kft.-vel, amelyet aMelotrade Kft. és a Líra Könyv Zrt. hozott létre.

Biztató jövő előtt a könyvkiadás

Biztató jövő előtt áll a könyvszakma világszerte. A legfrissebb előrejelzések szerint 2019-ben a digitális eljárással előállított könyvek esetében a nyomatszám túlszárnyalja a 160 millió oldalt Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban.

Küzdenek az Alexandra név használatáért

Mintegy 30 Alexandra könyvesbolt átvételéről tárgyal a bérbeadókkal a Bookangel Kft., miután csődbe ment a korábban 56 egységet üzemeltető Rainbow Üzletlánc – közölte lapunkkal a Bookangel, melyet részben a Könyvmolyképző, a Maxim és több más független kiadó tulajdonol és támogat, s így az 50 milliárd forintos könyvpiac 15-20 százalékát lefedő cégek állnak mögötte.

Nyögi a könyvszakma az Alexandra tartozásait

Súlyos likviditási gondokat okoz a magyar könyvszakmának, hogy az Alexandra csoporthoz tartózó Könyvbazár Kft. több mint 3 milliárd forinttal tartozik a kiadóknak és a nyomdáknak, így áttételesen a szerzőknek is - mondta Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

27 Alexandra-bolt már ki se nyitott

A Rainbow Üzletlánc Kft. által üzemeltetett 56 Alexandra-könyvesboltból 27 technikai okok miatt március 1-jétől zárva tart - közölte az MTI érdeklődésére szerdán a cégnek keddig interim menedzsmentszolgáltatást nyújtó PD Consulting Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

Felülírhatja az Alexandra történetét az adónyomozás

Az üzlethálózat jelentős részét, mintegy 30 boltot a mai naptól két kiadó, a Líra és a Nédiosz működtet tovább – olvasható az eddig 56 Alexandra üzletet üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. lapunk birtokába jutott, boltvezetőket tájékoztató leveléből.
Világgazdaság Piactér