A Libri Cégcsoport égisze alatt jött létre a Kiadó, amelynek első kötete a Böjte Csaba életét bemutató, Fényből és sárból című könyv, amely Csender Levente József Attila-díjas szerző munkája. A könyvkiadás mellett a Hitel folyóirat szellemiségének tovább örökítését és a lap működtetését is magára vállalja a kiadó – írja a Mandiner.

20230130-Böjte-Csaba-Debrecen-HAON-KA_4
Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-Bihari Napló

A Hitel Kiadó a könyvkiadás mellett a Hitel folyóirat szellemiségét megőrizve, hagyományait tovább örökítve felel a lap működtetéséért is a jövőben. A nagy múltú kiadvány története egészen a nyolcvanas évekig nyúlik vissza, amikor olyan neves művészek, mint Csoóri Sándor és Illyés Gyula létrehoztak egy a pártirányítástól független, írók által szerkesztett fórumot. 

A Hitel folyóirat egykori szerkesztői között olyan kiváló személyiségeket tudhatunk, mint Lázár Ervin, Döbrentei Kornél vagy Ágh István. 

A Hitel Kiadó ezt a szellemi kiindulópontot alapul véve kezdte meg működését Kárpáti Gábor vezetésével, aki 25 éve dolgozik a könyves szakmában, 17 évig saját tulajdonú független kiadóját irányította és nyolc évig a Helikon Kiadó munkatársa volt. A Hitel Kiadó bemutatkozó kötete a napokban megjelent Fényből és sárból című könyv, amely három év utazás, beszélgetés és kutatómunka eredményeként született meg Csender Levente József Attila-díjas írónak köszönhetően. 

A könyv az eddigi legátfogóbb, legizgalmasabb, számos, korábban ismeretlen eseményt fölfedő életrajz Csaba testvérről és a dévai Szent Ferenc Alapítvány elmúlt 30 évéről.

2023. december 12-én este 6 órakor könyvbemutatón találkozhatnak az érdeklődők Csaba testvérrel és a szerzővel, ahol a beszélgetés után dedikálásra is lehetőség lesz. Helyszín: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Díszterem (1052 Budapest, Piarista köz 1.). További információk és a regisztráció a kiadó Facebook-oldalán, az eseményeknél érhető el.