kötvény

Bátrabbá váltak az európai befektetők

Szeptemberben ismét megkedvelték a részvényalapokat a kontinens megtakarítói. Itthon a MÁP Plusz elszívó hatásával az ideinél kevésbé intenzíven, de továbbra is számolniuk kell az alapkezelőknek.

Kötvényekbe vándorolt a tőke

Töretlenül népszerű a hosszú lejáratú állampapír a lakosság körében, amely a befektetési jegyeit és a részvényeit árfolyamveszteség mellett adta tovább.

Kötvényekbe vándorolt a tőke

Töretlenül népszerű a hosszú lejáratú állampapír a magyar lakosság körében, amely a befektetési jegyeit és a részvényeit árfolyamveszteség mellett adta tovább. A hazai tőkepiac októberi sikereiből főként a külföldi befektetők profitáltak.

Őszi fordulat az alapoknál

Öt hónap után először zárult pozitív mérleggel a befektetési alapok értékesítése, csak a forintgyengülés 17 milliárdot vett ki a befektetők zsebéből.

Őszi fordulat az alapoknál

Öt hónap után először zárult pozitív mérleggel a befektetési alapok értékesítése, jóllehet csak a forintgyengülés 17 milliárdot vett ki a befektetők zsebéből.

Folytatódott az alapok vesszőfutása

A MÁP+ júniusi debütálása óta 210 milliárd forint távozott a befektetési alapokból. A szuperállampapír elszívó ereje mérséklődött.
Világgazdaság Piactér