kötvény

Alaposan bevásároltak a megtakarítók

Hatéves csúcsot döntött a befektetési jegyek értékesítése decemberben. Az alapkezelői vagyon 4,9 százalékkal nőtt 2019-ben, az év során a pénzpiaci alapokból a kötvényekbe áramlott a pénz, és megtorpant az ingatlanalapok bővülése.

Újabb csúcson a vagyonbővülés

A részvény- és a vegyes alapok is bőkezűen jutalmazták a befektetőket novemberben, az ingatlanalapok értékesítése visszaállt a szuperállampapír megjelenése előtti szintre.

Rátaláltak a részvényekre a megtakarítók

Mérsékelt kereslet mutatkozott októberben az európai részvény- és kötvényalapokra, a mindkét eszközt tartó vegyes alapok viszont remekeltek az Európai Alap-és Vagyonkezelők Szövetségének (EFAMA) aktuális statisztikája szerint.

Bátrabbá váltak az európai befektetők

Szeptemberben ismét megkedvelték a részvényalapokat a kontinens megtakarítói. Itthon a MÁP Plusz elszívó hatásával az ideinél kevésbé intenzíven, de továbbra is számolniuk kell az alapkezelőknek.

Kötvényekbe vándorolt a tőke

Töretlenül népszerű a hosszú lejáratú állampapír a lakosság körében, amely a befektetési jegyeit és a részvényeit árfolyamveszteség mellett adta tovább.

Kötvényekbe vándorolt a tőke

Töretlenül népszerű a hosszú lejáratú állampapír a magyar lakosság körében, amely a befektetési jegyeit és a részvényeit árfolyamveszteség mellett adta tovább. A hazai tőkepiac októberi sikereiből főként a külföldi befektetők profitáltak.

Őszi fordulat az alapoknál

Öt hónap után először zárult pozitív mérleggel a befektetési alapok értékesítése, csak a forintgyengülés 17 milliárdot vett ki a befektetők zsebéből.
Világgazdaság Piactér