lakópark

Töretlen a lakóparkok népszerűsége

Bár az átlagosnál drágábbak, mégis tö­retlen a lakóparki lakások népszerűsé­ge, amelyek nagy része számos extra szolgáltatást, például edzőtermet vagy uszodát is nyújt a beköltözőknek.

Ezek az ország legnagyobb épülő lakóparkjai

Kicsit több mint hatvan jelentősebb lakóparki beruházás zajlik ma Magyarországon. A lakópark-láz lassan komoly tényezővé válik a piacon: jelenleg több ezer nagyobb ingatlanban épülő lakás vár új gazdára. A legnagyobb projekt a Corvin Átrium, ott 551 otthont alakítanak ki.

Ócsa: 331 ezer forintba került négyzetmétere egy „A” kategóriás háznak

Nem tartja kirívónak a belügyminiszter, hogy az ócsai lakóparkban az „A” kategóriájú lakóházak négyzeméterára 260 ezer 592 forint plusz áfába (azaz 330 ezer 951 forintba) került. A PM-es Szabó Rebeka szerint átlagban 34 millió forintba került egy lakóház ára (amelyeket eredetileg a fizetésképtelenné vált devizahiteleseknek építettek) miközben vidéken 8-9 millióért lehet venni ekkora családi házakat.

Befürödtek Ócsával

Nem kis részben a devizahitelesek megsegítésével kapcsolatos kormányzati „reménykommunikáció” miatt egyszerűen nem volt elég jelentkező az ócsai szociális lakóparkba, amit pedig éppen a lakáshitel-károsultaknak építettek, 2,5 milliárd forintból.

Megbukott az ócsai lakópark

Katasztrófa sújtotta területekről kitelepítettek átmeneti szállásává minősítette át a kormány az ócsai szociális lakóparkot. Az eredetileg bukott devizahitelesek fogadására indított program ezzel végleg lezárult, holott a kormány tavasszal még a folytatást fontolgatta. Az év végére azonban belátta: nincs tovább. A projekt pénzügyi és társadalmi mérlege egyaránt siralmas.
Világgazdaság Piactér