Ingatlan

Milyen közösségi funkciókkal szolgálnak a lakóparkok?

A lakóparkok népszerűsége töretlen, ám napjainkra számos közösségi funkciót is ellátnak az épületegyüttesek.

A lakóparkok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Kedveltségük a viszonylag magas árak ellenére is töretlen, ebben pedig fontos szerep jut annak, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak a lakók számára. Nem csak a 24 órás portaszolgálat és a maximális biztonság vonzó, hanem azok a közösségi lehetőségek is, amelyek a modern kor embere számára jelentősen megkönnyítik a mindennapokat.

Közösségi nappali: már ilyen is létezik!

A nappaliról legtöbbünknek az az elképzelése van, hogy az otthon szerves részét képezi. Ugyan ez igaz is, de a lakóparkok közösségi funkcióinak egyike éppen abban rejlik, hogy a lakók egyfajta közösségként, a társas együttélés szabályait követve programokat szervezhetnek együtt, jobban megismerhetik egymást, szorosabb kapcsolatok szövődhetnek közöttük.

Ehhez évszaktól függetlenül ideális választásnak bizonyulhat az úgynevezett közösségi nappali.

Wellness és fitness a lakópark területén

A wellness hotelektől és a fürdőktől megszokott színvonalú wellness részleggel is rendelkezik a legtöbb nívós lakópark. A fedett medencék évszaktól függetlenül lehetővé teszik a lakók számára a fürdőzést, de többféle szauna, gőzkabin, sókamra, és masszázs is áll ma már rendelkezésre. A fitt külsőt és az egészséget fontosnak tartók a lakópark saját konditermében dolgoztathatják meg izmaikat. Ezek a lehetőségek a livinghomes.hu szerint nem csak költséghatékony, hanem rendkívül kényelmes megoldásnak is bizonyulnak, hiszen a lakókörnyezet közvetlen közelében elérhetőek.

Forrás: Living Homes

Irodai szolgáltatások egy helyen

Egyre többen vannak, akik otthonról végzik munkájukat. A „home office” elterjedésével azonban megnőtt az igény az olyan irodatechnikai szolgáltatások iránt, melyek nem minden dolgozószobában találhatóak meg. A lakóparkok lehetőséget kínálnak arra, hogy közösségi helyszínen álljanak rendelkezésre olyan készülékek, melyek jelentősen megkönnyíthetik a mindennapi feladatok elvégzését.

Közösségi könyvtár az olvasás szerelmeseinek

Az úgynevezett közösségi könyvtár nem ismeretlen fogalom, külföldön nyilvános helyeken is megtalálható már. Hazánkban is vannak ilyen próbálkozások, de a célnak megfelelő használat a zárt közösségekben, ezúttal a lakóparkokban elérhetőek. Olvasnivalót kínálnak, de akár saját könyveket is el lehet helyezni ott, ezzel gazdagítva a tartalmakat.

Nem ritka, hogy kávézóval összekapcsoltan működik a közösségi könyvtár, mely iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik mai, internet uralta világunkban.

Csomagpont az online rendelőknek

Az online rendelés minden korábbinál elterjedtebb. Sokan vannak azonban, akik nem tudják otthon várni a kiérkező csomagot. A mindennapi elfoglaltságok mellett kifejezetten hasznos lehet egy olyan csomagfelvételi pont, ahol a lakópark lakói átvehetik a részükre

érkezett csomagokat. Nem csak felvételre, de feladásra is lehetőség nyílik ma már e helyszíneken.

Barkácsolás? Irány a fészer!

A kertkapcsolatos ingatlanok esetében sem mindig áll rendelkezésre megfelelő melléképület. A barkácsolás rajongói pontosan tudják, hogy ez nélkülözhetetlen hobbijukhoz. Mindegy, hogy bútorkészítés vagy különféle javítási munkálatok váltak aktuálissá, a közösségi színtérként szolgáló épületben lehetőség nyílik e feladatok elvégzésére.

A közösségi funkciókkal a lakóparkok nem csak ténylegesen jelentkező igényeket szolgálnak ki, hanem színteret biztosítanak ahhoz is, hogy a lakók jobban megismerjék egymást, és így valódi közösség kovácsolódjon.

Living Homes Kassák Residence lakópark
Kapcsolódó cikkek