A Disney tegnap bejelentette, hogy a meredeken dráguló ingatlanbérleti díjak miatt egy 1300 lakásos lakóparkot építene a floridai Orlandóban – írta meg a Fox Business.

A városban éves szinten több mint 24 százalékkal nőttek a bérleti díjak.

A Walt Diseny World Resort elnöke azt nyilatkozta szerdán, hogy a vállalat a közösséggel együtt dolgozik az összetett problémák megoldásán.

A megfizethető lakhatás hiánya sok embert érint országunkban, ideértve Közép-Floridát is

– tette hozzá Jeff Vahle.

Fotó: Walt Disney

A projekt még a tervezési fázisban van, és szükségesek hozzá a megfelelő jóváhagyások. Ez problémába ütközhet a napokban kirobbant vita miatt az állam kormányzójával. Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója a napokban nyíltan szót emelt Ron DeSantis kormányzóval szemben, aki aláírta azt a törvényjavaslatot, amely alapján az oktatási intézményekben korlátozzák a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos tananyagok oktatását.

Kiszivárgott videók szerint a Walt Disney nem használná többé a fiúk és lányok megszólítást

„A törvényjavaslatot soha nem lett volna szabad elfogadni, és soha nem lett volna szabad törvénybe foglalni” – Bob Chapek.

A Disney-t a saját körein belül is támadások érték a politikai kiállása miatt. Az egyik részvényese nyílt bírálatot fogalmazott meg a céggel szemben az LMBTQ-nézetei miatt, illetve azért is, mert a vállalat konfliktusba keveredett az állam vezetésével.

Hozzá kell tenni, hogy a vitatott törvényjavaslat kihirdetésekor több alkalmazott is felmondott a Disney-nél, amiért a vezetőség nem állt ki az LMBTQ-közösség mellett.

Egy részvényes felszólította a Disney vezetőjét, hogy ne pazarolja a pénzt politikai hadjáratokra

„Amikor a vállalatok beleszólnak a politikába, annak ritkán van jó vége” – Ray Keating.

A lakóparképítést az egeres cég nem sokkal azután tette közzé, hogy a Universal Parks & Resorts és a Wendover Housing Partners bejelentette egy 1000 lakásos lakópark felépítését Orlandóban. A Walt Disney által megálmodott 80 hektáros területen elterülő lakópark terve viszont veszélybe kerülhet az állammal zajló vitás ügy miatt, ugyanis DeSantis kormányzó azzal fenyegetőzik, hogy visszavonja Disney World különleges önkormányzati státuszát.