lakosság

Újra nagy a kapkodás a hitelekért

Olyan erőteljes volt a hitelkereslet 2017 májusában, amire legutóbb 2008-ban volt példa - írja a Bankmonitor sajtóközleményében.

Egyre többen költöznek Belgiumba

Mintegy 0,48 százalékkal, 11,3 millió fölé emelkedett Belgium lakossainak száma az év elején mért adatok szerint.

Harmadával nőtt a lakossági hitelpiac

Csaknem harmadával több fogyasztási és lakáshitelt vettek fel 2017 első négy hónapjában a háztartások, mint egy évvel korábban.

Olvad a lakossági feketelista

Csökkent az év elején a lakossági KHR-ben nyilvántartott mulasztások száma, és március végére 2,1 millió alá kúszott. Javult a helyzet a még fennálló mulasztásoknál is.

Kevesebb a mínuszos lakossági számla

Egyre kevesebb új folyószámlahitelt vesznek fel a háztartások: 2017 első két hónapjában összesen 565 milliárd forint értékben vették igénybe kereteiket, ami 14,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataiból.

Halmozza a devizát a lakosság

Tovább növekedett a devizamegtakarítások mennyisége 2016-ban is, és az év második felében megközelítette az 1500 milliárd forintot. A lekötési arány azonban meglehetősen alacsony

Lemaradt a raliról a lakosság

Miközben a BUX index több mint 38 százalékkal emelkedett az október végéig tartó egy évben, a háztartásoknál lévő részvények mennyisége alig 6,5 százalékkal nőtt. Ez arra utal, hogy a kisbefektetők elkezdtek túladni a részvényeiken.
Világgazdaság Piactér