libamáj

Könnyen átverhetik a vásárlókat a libamájjal

Bár hazánk libamáj-nagyhatalom, a jelentős export miatt gyakran hiány van belőle itthon. Ha mégis hozzájutunk, nem mindegy, mit és mennyiért veszünk: egy kis odafigyeléssel megelőzhetjük, hogy feleannyiért beszerezhető, átcímkézett kacsamáj kerüljön a kosárba - írja a Magyar Nemzet.

Az EP bizottsága támogatja a libatömést

Elfogadta az Európai Parlament mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottsága a 2012-2015 közötti európai uniós állatjóléti stratégiával kapcsolatos jelentését.

Kiutálnák a franciák a magyar libamájat

A Franciaországban fogyasztott libamáj kétharmada Magyarországról származik. A felháborodott délnyugat-franciaországi libatenyésztők ezért a földrajzi jelzéssel védett (IPG) minősítés bevezetését követelik a helyi libamáj sajátosságainak védelmében, valamint a franciaországi ipar fellendítése érdekében - adta hírül a L’Express című francia hetilap.

Nagyot esett a libamáj ára

Kilogrammonként 8-10 eurós áresés tapasztalható a hízott liba- és kacsamáj piacán, ám az ágazat szereplői abban bíznak, hogy az utolsó negyedévben már javul a helyzet - ismerteti a pénteki Napi Gazdaság.

"Piaci érdekek állnak a Négy Mancs lejárató kampánya mögött"

A bécsi székhelyű Négy Mancs (NM) állatvédő szervezet olyan nyugat-európai piaci szereplők nevében lép fel, akiknek az az érdekük, hogy szűnjön meg a magyarországi hízottszárnyas-termelés – érzékeltette az utóbbi időszak ágazati eseményeit tegnapi tájékoztatóján Bárány László, a Baromfi Terméktanács (BT) elnöke.
Világgazdaság Piactér