Viszonylag magas az egyetértés, amikor a luxusnak számító alapanyagokat kell kiválasztani: magasan a kaviár (ezt a válaszadók 80 százaléka említette), a szarvasgomba (76 százalék) és a libamáj (60 százalék) nyerte az összehasonlítást – derült ki a McDonald’s által megrendelt országos, reprezentatív kutatásból, amelyben a magyarok luxusélelmiszerekkel kapcsolatos véleményét és fogyasztási szokásait vizsgálták.
Az említett élelmiszerek közül
az ár és a beszerzés egyszerűsége szempontjából is a szarvasgombát tartják a legkevésbé elérhető alapanyagnak, tízből kilenc megkérdezett vagy nem tudja megfizetni, vagy nem tudja hol beszerezni.
A libamáj a válaszadók 37 százaléka számára elvileg megvásárolható ugyan, de jóval kevesebben vannak azok (26 százalék), akik számára megfizethető is egyben, miközben a top 3 élelmiszer közül ezt kedvelik a leginkább (43 százalék).
Tízből négy magyar vásárló egyáltalán nem költ olyan élelmiszerre, amit luxuscikknek tart. Érdekesség, hogy a férfiak megengedőbbek magukkal szemben és többet is fogyasztanak, míg a nők a szigorúbbak a vásárláskor és az étkezésekkor is: utóbbiak 46 százaléka nem költ luxusélelmiszerre, szemben a férfiak 39 százalékával.
A városban élők is hajlamosabbak a költésre, mint a vidékiek, de ezt a képet árnyalja, hogy a budapestiek az országos átlaghoz képest nagyobb arányban soroltak a luxuskategóriába olyan élelmiszereket, mint például a kovászos kenyér vagy a laskagomba.
Arra a kérdésre, hogy a drágának tartott ételek közül melyiket fogyasztja évente legalább egy-két alkalommal, a válaszadók fele a kacsacombot jelölte meg.
A kifejezetten a luxus,élelmiszerek közé sorolt termékek között itt is a libamájat említették a legtöbben (24 százalék), szemben a kaviárral (11 százalék) és a szarvasgombával (10 százalék).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.