nagy anna

Nagy Anna: Béremelésre fordítjuk az egészségügyön spórolt pénzt

Gyakorlatilag a családról és a munkáról szólt az elmúlt egy év kormányzása, szinte az összes intézkedés - nyilatkozta a kormány egy év évét értékelve Nagy Anna kormányszóvivő a Duna Televízió Reggel a Dunán című műsorában. Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy az emberek inkább türelemmel avagy inkább türelmetlenül fogadják-e a kormányzat intézkedéseit, a szóvivő azt mondta: az elmúlt évek tehetetlensége és rossz cselekvési irányai türelmetlenséget és a mostani kormánnyal szembeni óriási várakozásokat keltettek az emberekben. A nagy rendszerek átalakítása azonban sok időbe és munkába telik, ezért mindenképpen szükség lesz még az emberek türelmére

Nagy Anna: Az állam nem vállalja át a devizahitelesek kötelezettségét

Ha az abszolút ideális helyzetre várt volna a kormány, amikor minden tökéletesen rendben van az országban, akkor vélhetően még jócskán kellett volna várni a MOL-részvények visszavásárlásával – mondta Nagy Anna kormányszóvivő Duna Televíziónak. A devizahitelesek megsegítése kapcsán kijelentette: a bankok és az adósok között létezik szerződés. Tehát az, hogy az állam vagy a kormány kívülről megoldja a két fél szerződéses problémáit, sem nem elvárható, sem nem lenne igazságos azokkal szemben, akik rendesen fizetnek vagy nagy nehézségek árán mégis próbálnak fizetni.

Nagy Anna: vannak, akiknek már "elindult a szekér"

Talán szokatlan ütemben, de szükségszerűen történtek lépések és újfajta dolgok az Orbán-kormány első évében - nyilatkozta Nagy Anna kormányszóvivő a Duna Televízió reggeli műsorában. Úgy látja, Magyarországon már vannak olyan társadalmi csoportok, akiknek „elindult a szekér”.

A kormány megmagyarázza, miért nem gond a táppénz felezése

Bár a táppénzzel való visszaélés némileg talán csökkent, még így is negyvenezer esetre derült fény 2009-ben, a rokkantsági nyugdíjjal való visszaélésről pedig szinte mindenki hallott már történeteket. Hogy ezeken a területeken is jobban lehessen vigyázni a közpénzekre, ezt a célt szolgálja a csalással kapcsolatos büntetési tételek szigorítása és új büntetési tételek bevezetése – mondta Nagy Anna kormányszóvivő a Duna Televízióban csütörtökön.

Ereszcsatornát kell takarítania a diplomás munkanélkülinek

Jelentős szigorításokat tervez a kormány a közfoglalkoztatás rendszerében a korábbi Út a munkához programhoz képest, viszont a hátrányos helyzetűeket foglalkoztató kkv-k több támogatást kapnak – mindez Nagy Anna kormányszóvivő és Czomba Sándor államtitkár keddi közös sajtótájékoztatóján hangzott el.

Tényleg nem lesz tűzijáték? A kormány elé kerül a kívánság!

Egészen a kormányasztalig jutott az a kezdeményezés, amely a Facebook közösségi portálon indult el, és arra buzdít, hogy "mondjunk le az augusztus 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára" – olvasható a stop.hu portálon.
Világgazdaság Piactér