Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal

Indul az intenzív felkészülés

A piaci szereplők és az intézmények is felkészülhetnek a kutatás-fejlesztési és innovációs források minél nagyobb arányú lehívására.

Indul az intenzív felkészülés

A mostani, átmeneti évben a piaci szereplők és az intézmények is felkészülhetnek a közvetlen brüsszeli pályázatokkal elérhető kutatás-fejlesztési és innovációs források minél nagyobb arányú lehívására, amiben az agráriumnak fontos szerepe lehet – mondta a Világgazdaságnak Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Három innovációs pályázatot is kiírtak

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal három pályázatot írt ki mikro-, kis-, közép-, és nagyvállalatok innovációinak támogatására.

Bankot robbantottak a magyar kutatók

Több mint 400 kutató és kutatási projekt nyert összességében 11,5 milliárd forintot meghaladó támogatást a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző programjaiban.

Új rendszer, több pénz, jobb munka

Hatékonyabb és fegyelmezettebb munkát, kevesebb bürokráciát ígér Pálinkás József, aki kormánybiztosként a kutatás-fejlesztés és innováció intézményrendszerének átalakításán dolgozik jelenleg. Szerinte csak az számíthat támogatásra, aki tényleg újdonságot hoz létre, és minden eurónak a felzárkózást kell szolgálnia
1
Világgazdaság Piactér