OC

Minden negyedik lakás végtörlesztés miatt eladó

Az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat kínálatában tavaly átlagosan 10 százalék körül volt a végtörlesztés miatt eladásra szánt lakások száma, de decemberben az arány már elérte a 25 százalékot - közölte az OC az MTI-vel.

Eladatlan lakás-rekord Budapesten - Mi várható?

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2009-ben 32 ezer lakás kapott használatbavételi engedélyt, és 28 400 új lakásra adtak ki építési engedélyt országosan. A használatba vett lakások száma 11, az új engedélyeké 35 százalékkal volt kevesebb, mint 2008-ban.

A hitelbedőlés elkerülhető - Néhány megoldás!

A tavaly október óta folyamatosan gyengülő forint, a magas forint alapkamat és a magas kockázati prémiumok miatt egyre több háztartás számára jelenthet problémát a hitelek törlesztése. A törlesztési gondokkal küszködők számára akár több megoldás létezik, ha időben fordulnak hiteltanácsadóhoz – derül ki az Otthon Centrum Hitel Center összeállításából.

2008 - A hitelezési piac utolsó jó éve?

Míg a 2008-as év a hitelezési piacon is az októberben kirobbanó hitelválság miatt marad emlékezetes, az év első tíz hónapjának mérlege egyértelműen pozitív. Az Otthon Centrum (OC) Hitel Center szakértői szerint 2009-ben a 30 százalékos piaccsökkenés sem kizárt, bár egész éves tendenciát még nehéz jósolni.

Mercedes-beruházás: Mesés ingatlanboom jön Kecskeméten?

Kecskeméten egyre többen mesés ingatlanboomról beszélnek mostanában, a Daimler-döntés után. Azt remélik, soha nem látott felfutás következik, és a lakóingatlanokon kívül más részpiacokon is megindul az élet.
1
Világgazdaság Piactér