Cégvilág

Mercedes-beruházás: Mesés ingatlanboom jön Kecskeméten?

Kecskeméten egyre többen mesés ingatlanboomról beszélnek mostanában, a Daimler-döntés után. Azt remélik, soha nem látott felfutás következik, és a lakóingatlanokon kívül más részpiacokon is megindul az élet.

Kecskeméten egy-másfél éven belül akár 30-50 százalékkal is megugorhatnak az építési telekárak - véli az Otthon Centrum helyi irodája. Az OC szerint főleg a körúton kívüli területeken lehet sok lakásos társasházakat építeni. A nagy fejlesztők közül eddig csak az OTP Ingatlan Zrt. volt aktív. Nevéhez fűződik a Széktó lakópark, ahol társasházak, családi házak és sorházak épültek, utóbbiak közül egy-kettő még szabad. Ma a legkeresettebbek az 5-10 éve épült társasházak, ezeket 260-320 ezer forintért lehet megvenni négyzetméterenként. Az új építésű otthonokat 300-350 ezer forintért kínálják. Az OC úgy véli, hogy Kecskemétnek a Hunyadi- illetve a Széchenyi-város nevű része lesz felkapott.

A Mercedes-üzem ügye már az ipari és logisztikai ingatlanokra is ráirányította a figyelmet. Ezen a téren egyébként szintén fellendülés várható, ezt jelzi, hogy az ausztrál Goodman óriás cég már 2006 végén felvásárolta a Bertrans 10 ezer négyzetméteres csarnokát és ugyanakkorát tervez mellé. Nyilván más szolgáltató és fejlesztő is fontolóra veszi, hogy a hírös városba költöztessen bizonyos kapacitásokat, illetve az ipari parkra is felfigyelhetnek.

További részletek a holnapi Világgazdaságban olvashatók

ingatlanboom ipari társasházak fejlesztők Mercedes OC
Kapcsolódó cikkek