ÖMV

A Molnál landolhatnak a szlovéniai OMV kutak

A magyar olajtársaság nem kommentálja a piaci pletykákat, a szakértő szerint ugyanakkor több szempontból is illeszkedne az esetleges akvizíció a hazai cég stratégiájába.

A Mol veheti át a szlovéniai OMV kutakat

Számos piaci szereplő, köztük a Mol is versenyben lehet az OMV eladásra kínált 120 szlovéniai töltőállomásának megszerzésére. A magyar olajtársaság nem kommentálja a piaci pletykákat, a szakértő szerint ugyanakkor több szempontból is illeszkedne az esetleges akvizíció a hazai cég stratégiájába.

Helyreállt a profittermelés

Hasznot húztak az emelkedő olaj- és energiaárakból az európai olajcégek, rövid távú kilátásaik azonban továbbra is bizonytalanok az elhúzódó pandémia árnyékában.

Emelte a Mol célárát az Erste

Intézményi ajánlásában 2440 forintra emelte a Mol  részvényekre vonatkozó célárfolyamát az Erste.

Osztalékot emel az olajóriás

Továbbra is nyögik a járványhelyzet következményeit az európai olajcégek, de a Shell és az OMV harmadik negyedéves eredménye is ad némi okot a bizakodásra.

A finomítás és a gázüzletág javíthat

Jelentős eredménycsökkenésről adnak számot a régiós olajcégek. Az INA és az OMV után számottevő eredménycsökkenésre számíthat a Mol is, amely osztrák riválisával ellentétben minden üzletágban nyereséges maradhat.

Nehéz időszak előtt a régiós olajcégek

Az olajár összeomlásával a szektor régiós szereplőire is nehezebb időszak vár, a diverzifikált üzleti modellel rendelkező cégeket azonban kevésbé viselheti meg a válság.
Világgazdaság Piactér