Pomázi Gyula

Szabadalmi kérdés is a vírus leküzdése

A különféle gyógyszerekre és orvostechnikai eszközökre robbanásszerűen megnőtt az igény, ennek kielégítésekor a szelle­mi tulajdon védelméről is gondoskodni kell – mondta a Világgazdaságnak Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke.

A formatervezők már köztünk járnak

A 21. század, amelyben élünk, egyre határozottabban szól a dizájn fontosságáról – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Pomázi Gyula.

A formatervezők már köztünk járnak

Pénteken startol a Design Hét Budapest, ennek kapcsán beszélt a dizájn szerepéről és a magyar dizájn gazdaságélénkítő erejéről Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal és a Magyar Formatervezési Tanács elnöke a Világgazdaságnak.

NGM: kifeszítettek a magyar termelőkapacitások

Pomázi Gyula helyettes államtitkár kiemelte, hogy az uniós források dinamikus növekedésének köszönhetően is erőteljesen bővülnek a kapacitások, és ezzel párhuzamosan a magyar költségvetésből is egyre több forrás nyílik meg a magyar vállalkozások előtt.

Kihívások előtt a hazai kkv-szektor

„Nagyon sok törekvés van arra, hogy az ország még versenyképesebb legyen, sok teendő van, de a tegnap megjelent versenyképességi lista pozitív jövőképet mutat” – véli az NGM iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára.
1
Világgazdaság Piactér