Rásky László

Ötvenmilliárd fölött lesz az adósság

A kórházak lejárt adósságának átlagos havi növekedése az év első hét hónapjában 1,5 milliárd forinttal haladta meg a tavalyi azonos időszakét.

Ötvenmilliárd fölött lesz az adósság

A kórházak lejárt adósságának átlagos havi növekedése az év első hét hónapjában 1,5 milliárd forinttal haladta meg a tavalyi azonos időszakét – mondta a Világgazdaságnak Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára.

Harmadával kevesebb orvosi eszköz készült tavaly Magyarországon

Az itthon működő multik árbevétele nem csökkent, a szakértő szerint a probléma sokkal inkább az orvosiműszer-, implantátum- és egyéb orvostechnikai eszközöket gyártóknál lehet, akiktől a magyar állam a lehetőségeinél és a szükségesnél jóval kevesebbet vásárol.

Várják a pénzüket a beszállítók

Az Orvostechnikai Szövetség azt javasolja, hogy évente kétszer legyen kórházi konszolidáció, amíg nem rakják rendbe a kórházak finanszírozását.

Nagyon várják a pénzüket a beszállítók

Az Orvostechnikai Szövetség azt javasolja, hogy évente kétszer legyen kórházi konszolidáció, amíg nem rakják rendbe a kórházak finanszírozását. A beszállítókat képviselő három tagszervezet a pénzügyminiszternek és az emberi erőforrások miniszterének írt levelében kért segítséget.
1
Világgazdaság Piactér