roma

Aggasztóan szegények a romák egész Európában

Egy friss felmérés szerint a megkérdezett romák mintegy 80 százalékát fenyegeti szegénység az Európai Unióban, ami azt jelenti, hogy a tagállami erőfeszítéseik dacára még mindig nem sikerült teljesíteni az integrációs célkitűzéseket - figyelmeztetett keddi jelentésében az EU alapjogi ügynöksége (FRA). A kutatást kilenc tagállamban, köztük Magyarországon végezték.

Egyre több roma dolgozik

Az "alacsony munkaintenzitású háztartásokban" élő romák aránya a 2009-ben mért 48 százalékról 2014-re 26 százalékra csökkent, azaz nőtt a foglalkoztatottságuk - hangsúlyozta Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára szerdán, Budapesten.

Trócsányi szerint a Balkánról érkező menekültáradat a prioritásunk

Az Európai Unió nem tudja megoldani a területére érkező gazdasági migránsok gondjait, a menekülthullám kezelésében pedig figyelembe kell venni a tagországok helyzetét és teherbíró képességét, Magyarország esetében mindenekelőtt azt a tényezőt, hogy a roma integráció ügye elsődleges - fejtette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter a német kormány képviselőivel szerdán Berlinben folytatott tárgyalásain.

FAZ: a magyar kormány "eljár a romákkal szemben"

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap Miskolc számozott utcákból álló negyedének felszámolásával kapcsolatban közölt riportot szombati számában.
Világgazdaság Piactér