találmány

A századforduló csodái

A test-, a bőr- és az arcápolás vagy éppen a haj egészségének megőrzése régóta foglalkoztatja az emberiséget.

Miért fecséreljük el a találmányainkat?

A találmányok és ötletek hasznosulásához szükséges tőke rendelkezésre áll hazánkban, hiányzik azonban a feltalálók képzése. Ha viszont az állami szerepvállalás ezen a területen is nő, Magyarország lehet Európa egyik innovációs központja – hangzott el a ValDeal konferenciáján.

Magyar díjazott a női top menedzserek között

Magyarországról Polgárné Májer Ildikó, a ValDeal Innovációs Zrt. elnök-vezérigazgatója kapta 2010-ben a női top menedzserek munkáját elismerő nemzetközi LeaderSHE díjat. Az üzleti, társadalmi vagy politikai életben kiemelkedő eredmények elismerésére alapított díjak átadására szerda este, gálavacsora keretében került sor a bécsi Pallavicini Palotában.

A XXI. század egyik legjelentősebb magyar találmánya Sanghajba tart

A Gömböc már bejárta az egész világot és az idei Sanghaji Világkiállítás Magyar Pavilonjának gyöngyszemeként is megcsodálható lesz májustól. A találmány működési elvét és jelentőségét sokan ismerik, gyártási technológiája azonban nagyon különleges. A bonyolult marási folyamat minőségét csak megfelelő felkészültségű, magas műszaki színvonalon álló cégek képesek garantálni.

A legidegesítőbb technikai találmányok

Egy brit szervezet ötezer fő bevonásával végzett felmérést arról, melyek azok a találmányok, amik a leginkább megkeserítik használóik életét.
Világgazdaság Piactér