Cégvilág

A Magyar Telekom is megvásárolta Rogán Antal találmányát

A digitális aláírást elősegítő informatikai találmány, amely többek közt Rogán Antal nevéhez kötődik, többek közt a Magyar Telekomé lett.

A Magyar Telekom vásárolta meg Rogán Antal találmányát – derül ki a távközlési cég válaszából, amelyet a Magyar Nemzetnek küldtek. A Népszabadság azóta azt is megtudta, hogy több cég, köztük a MÁV és az Aegon is használ olyan megoldást, amely Rogán Antal és társai mindeddig titokban tartott találmányára épül. Mint a Népszabadság tegnap megírta, egy interneten elérhető szabadalmi bejegyzésből kiderül: Rogán nevéhez egy digitális aláírást elősegítő informatikai találmány kötődik. A politikus közleményben reagált, és közölte, büszke az innovatív fejlesztésre.

Az eddig megjelent hírek szerint a szabadalmat a MobilSign informatikai cég vásárolta meg, a Telekom azonban válaszában már azt írta: az elektronikus aláírási megoldást a Profitrade Kft.-től rendelte meg. Ugyanakkor a cégadatbázisból kiderül, hogy a Profitrade-nek 2002 és 2013 között a találmányt Rogánnal közösen jegyző Csík Balázs és a találmány jogait megvásárló MobilSign jelenlegi tulajdonosa, Pozsgai Petra mellett a Carion Holding is tulajdonosa volt.

A Carion Holding vállalatai pedig nagy nyertesei voltak a Rogán Antalhoz köthető Nemzeti Otthonteremtési Közösségek programnak, amelyben a tapasztalt szervezőnek minősített szervezők által szervezett csoportok akár 30 százalékos állami támogatást is kaphattak befektetéseikre - írta a Magyar Nemzet.

Rogán találmány Telekom
Kapcsolódó cikkek