Transparency International

Nagyot zuhant Magyarország a korrupciós világranglistán

Magyarország egy év alatt hét helyet zuhant a Transparency International (TI) globális korrupciós rangsorában. A vizsgált 176 országból az 57. helyet értük el, ezzel Románia a felmérés történetében először ért be bennünket. Az ezredforduló után csatlakozott EU-s tagállamok közül csak Bulgáriában rosszabb a helyzet.

Lesújtó a korrupció elleni küzdelem eredménye Magyarországon is

A Transparency International (TI) hétfőn közzétett tanulmánya szerint lesújtó korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.

A Fed nem fog megállni egy-két kamatemelés után

Még nem világos, hogy mikor emeli a Federal Reserve az alapkamatot a kötvényvásárlási program befejezése után. Valószínűleg ezt még a Janet Yellen vezette jegybank Nyíltpiaci Bizottságának tagjai sem tudják.

A KEHI elnöke példa nélkülinek tartja a megtámadásukat

Ahogyan egyik eddigi vizsgálatnál sem volt, most, a Norvég Alap ellenőrzésénél sincs politikai nyomás a KEHI-n - nyilatkozta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke. Gaál Szabolcs Barna elmondta: az elmúlt négy évben 118 feljelentést tettek, ami összesen 95 milliárd forint elkövetési értéket jelent.
Világgazdaság Piactér