Világgazdaság

Hoffmann Rózsa: törvényellenes a Miniszterelnökség tízórás munkanapja

Nem tartja jó ötletnek a Lázár János által vezetett Miniszterelnökségen alkalmazott tízórás munkanapot a KDNP-s Hoffmann Rózsa.

Törvény- és családellenes a tízórás munkaidő kötelező előírása, míg a szabad vasárnap a családok együttléte miatt előnyös - mondta Hoffmann Rózsa a Magyar Nemzetnek adott interjújában, amikor azt kérdezték tőle, hogy mit gondol a Miniszterelnökségen bevezetett tízórás munkanapról. Azt is hozzátette, hogy embertelen olyan munkavállalóktól ezt elvárni, akik gyereket nevelnek. Hozzáteszi ugyanakkor, hogy kormányzati szereplőként ő is napi 12-14 órát dolgozott.

A volt köznevelésért felelős államtitkár a lap szerdai számában megjelent interjúban arról is beszélt, hogy elégedett a köznevelésre biztosított jövő évi költségvetési forrásokkal, az érettségireform előkészítése viszont némileg lassabban halad a kelleténél.

Hoffmann Rózsa szerint rossz ötlet lenne központi intézkedéssel csökkenteni az érettségiző fiatalok számát, azt mondta, ha az iskolatípusok közti létszámarányokon változtat az oktatásirányítás, akkor nem a satupad mellé, hanem az érettségihez kötött szakmák irányába kellene terelni a diákokat.

Oroszország Gaskó István Transparency International A munka világa vida ildikó