Világgazdaság

Megállapodtak: nyugatiak és arabok együtt pusztítanák el az Iszlám Államot

Minden szükséges eszközzel készek támogatni az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépés összehangolásáról rendezett párizsi konferencia részvevői az iraki vezetést, beleértve a katonai beavatkozást is.

A hétfői találkozón elfogadott zárónyilatkozat szerint a párizsi konferencia részvevői leszögezték, hogy az Iszlám Állam a teljes nemzetközi közösségre veszélyt jelent. Azt is hangsúlyozták, hogy sürgősen véget kell vetni a szervezet jelenlétének Irakban.

A párizsi találkozó résztvevői a dokumentumban leszögezték: a cél érdekében elkötelezték magukat arra, hogy minden szükséges eszközzel támogatják az új iraki kormányt az Iszlám Állam elleni harcában, beleértve az iraki vezetők által kifejezett kérésnek megfelelő katonai segítséget is.

A Francois Hollande francia elnök kezdeményezésére rendezett megbeszélésen az ENSZ biztonsági Tanácsának öt tagján kívül több mint húsz nyugati és arab ország képviseltette magát.

Nemzetközi konfliktusok EKB OTP TV2 makroadatok LMP-ügyek iszlám állam Ukrajna Oroszország energetika repülés makromutatók Transparency International hitel terrorSport Európai Unió Fővárosi ügyek Fidesz-ügyek