tudatos vásárlás

Kezdünk rákapni a bojkott ízére

A Tudatos Vásárlók Egyesületének közreműködésével megjelent friss jelentés szerint 129 milliárd forint volt a bojkottok értéke az elmúlt 12 hónapban.

Majd negyvenezer forintot költünk karácsonyi ajándékra

Idén átlagosan 33800 forintot tervezünk karácsonyi ajándékokra költeni - derül ki az Árukereső.hu, 2000 fő megkérdezésével készített felméréséből. A magyar internetezők 79 százaléka a világhálón tájékozódik, mielőtt megvenné a karácsonyfa alá valót. A nézelődés mellett már sokan választják az „online bevásárlóközpontokat” is: a válaszadók 65 százaléka tervezi, hogy az interneten is fog vásárolni meglepetést. Leginkább ruhát, gyerekjátékot és kozmetikumot szeretünk adni.

Milyen lenne egy tudatos vásárló? Ismerjük meg fogyasztói jogainkat

2008 első felében a vásárlói tudatosságunk tekintetében előrelépés tapasztalható, de továbbra sem vagyunk tisztában fogyasztói jogainkkal. A jelenleg 4,95-ös átlagot mutató TVI szerint ugyan nőtt a tudatos vásárlók aránya, de fogyasztói preferenciáink változtak az elmúlt fél év során. Továbbra sem erősségünk a környezettudatos gondolkodás, de meglepő módon már az ár mérlegelése sem elsődleges szempont - derül ki a Kirakat.hu és a Szonda Ipsos legújabb Tudatos Vásárlói Indexéből.
1
Világgazdaság Piactér