uzsora

Uzsorázott a polgármester

Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilis polgármesterét a Mátészalkai Járásbíróság, a végzés nem jogerős.

Uzsorás képviselőt fogtak

Az Egri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. József és P. Józsefné ellen.

Újra dönthet a Kúria a devizahitelesek ügyében?

A Kúria egy héttel ezelőtti jogegységi határozata rögzíti, hogy a devizahitel szerződések nem ütköznek jó erkölcsbe, nem is uzsorakölcsönök és érvényes szerződések, mivel a megkötésük idején nem álltak fenn az érvénytelenség kritériumai - mondta Darák Péter Kúria elnök, illetve Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője a hvg.hu-nak adott interjúban.

Navracsics: szigorúbban büntetnék az uzsorásokat

Az uzsorával kapcsolatos új szabályozás miatt szükség lesz a büntető törvénykönyv módosítására, a tervek szerint szigorítanák a már létező uzsora-bűncselekmény tényállását - erről Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tarolnak az iszlám pénzügyi konstrukciók

Mind nagyobb érdeklődést mutatnak az úgynevezett iszlám pénzügyi konstrukciók iránt a globálisan tevékenykedő bankok. A hithű muszlim bankárok előszeretettel emlékeztetnek arra, hogy az általuk kínált, kisebb kockázatú termékek jobban kiállták a pénzügyi válság próbáját, mint a nyugatiak.
Világgazdaság Piactér