PSZÁF

Brókerbotrány: egyik Farkas sem ment el az albizottsági ülésre

Farkas István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi vezetője semmi olyan eseményre nem emlékszik, amely kiemelt jelentőségű lett volna a Buda-Cash, a Hungária Értékpapír Zrt., valamint a Quaestor esetében - derült ki a brókerbotrányban érintett befektetési szolgáltatóknál történt visszaélésekhez vezető kormányzati intézkedéseket vizsgáló albizottság csütörtökön tartott első ülésén.
2015.04.23 Olvasási idő:

Matolcsy: a jegybank szervezete átláthatóbb lett

A jegybank elnöke szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szervezeti felépítése átláthatóbbá, egyszerűbbé vált, a szervezeti egységek száma és így a vezetői munkakörök száma is jelentősen csökkent. Matolcsy György Tóbiás József (MSZP) országgyűlési képviselő a jegybanki létszámváltozásra vonatkozó írásbeli kérdésére válaszolt.
2013.11.30 Olvasási idő:

Az MNB erős felügyelet lesz, nem fog 10-20 ezres bírságokkal operálni

A mikroprudenciális politika is a Magyar Nemzeti Bank hatáskörébe került a múlt héten - mondta Balog Ádám a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Mabisz konferenciáján.
2013.10.08 Olvasási idő:

A féléves MNB veszteség 41,6 milliárd forint

A Magyar Nemzeti Bank első félévi vesztesége 41,6 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 27,1 milliárd forintos nyereséggel szemben - tette közzé a jegybank féléves beszámolójában honlapján.
2013.09.29 Olvasási idő:

Változzon-e a kötelező? Autósok figyelem: a PSZÁF az önök véleményére is kíváncsi

Konzultációs anyagot készített a PSZÁF a direkt kárrendezésről. Jelenleg Magyarországon a kárt okozó fél biztosítójánál kell elintézni a kötelező felelősségbiztosítás (kgfb) alapján járó kifizetést, de ennél ügyfélbarátabb a saját biztosítós - direkt - megoldás.
2013.09.22 Olvasási idő:

Ma eldől a PSZÁF sorsa

Az módosított törvény szerint egy harmadik alelnököt is kaphat a jegybank, akinek személyéről sok találgatás van a piacon. Matolcsy György komoly hatalmat szerezhet a pénzügyi intézmények fölött, termékeket tilthat be, ha veszélyesnek találja azokat
2013.09.16 Olvasási idő:

Parlament: alkotmánymódosítás 5.0, új ombudsmant választanak

Az Országgyűlés jövő héten ötödik alkalommal módosíthatja a 2012 januárjában hatályba lépett alaptörvényt, emellett - ezzel összefüggésben - dönthet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jegybankba olvasztásáról, valamint Székely László személyében megválaszthatja az új alapvető jogok biztosát. Kedden a tavalyi költségvetés zárszámadásáról kezdődhet vita.
2013.09.15 Olvasási idő:

Heteken belül döntenek az IMF-hitel előtörlesztéséről

Heteken belül megszületik a döntés arról, hogy az IMF-hitel előtörlesztését meglépje-e a kormány - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára pénteken a Gazdasági Rádió A nap vendége című műsorában.
2013.07.20 Olvasási idő:

Jó termés lesz az idén

Minden fontos szántóföldi növényből jó termés várható idén, még az őszi betakarításúakkal kapcsolatban is indokolt lehet a bizakodás
2013.07.19 Olvasási idő:

Lecsapott a PSZÁF a casco és a devizás felszámolás miatt: 400 milliós bukás

Devizában számolta fel fogyasztóival szemben a járművek forintban megállapított casco díját a Lombard Lízing Zrt., emellett egyik díjtétele többszöri emelése során elmulasztotta előzetesen időben tájékoztatni fogyasztóit. A PSZÁF ma publikált határozataiban összesen 25 millió forint bírságot szabott ki a társaságra, megtiltotta a jogsértő gyakorlat folytatását, és kötelezte a törvénysértően beszedett mintegy 380 millió forint fogyasztók részére való visszafizetésére.
2013.07.02 Olvasási idő: