Közélet

Uzsorás képviselőt fogtak

Az Egri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat uzsora-bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. József és P. Józsefné ellen.

A heol.hu információi szerint csütörtökön délelőtt a rendőrök egy önkormányzati képviselőt fogtak el, s uzsorabűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

A rendőrök két személyt hallgattak ki gyanúsítottként uzsora bűncselekmény gyanúja miatt. A gyanú szerint a 36 éves férfi és a 34 éves nő 2013 óta több személynek hitelre adott el termékeket az általuk üzemeltetett élelmiszerboltból, amelyek árát az üzleti kiskereskedelmi érték felett határozták meg. A sértetteknek a megvásárolt termékek kamattal növelt vételárát a következő hónapban kellett kifizetnie, így kénytelenek voltak ismételten hitelre vásárolni - tájékoztatott Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A helyiek azt mondják, körülbelül 60-70 ember nézte végig, ahogy a férfit elviszik a rendőrök. A faluban azt beszélik, hogy a környező településeken is vannak olyanok, akik hasonló bűncselekményeket követnek el. Remélik, hogy minél hamarabb őket is lekapcsolják a rendőrök.

önkormányzati képviselő uzsora bűnügy
Kapcsolódó cikkek