vancouver

Minden idők legdrágább olimpiája terrorfenyegetéssel beárnyékolva

Szocsi aktuálisan a minden idők legdrágább olimpiája címet is magához ragadta 51 milliárd dolláros költségvetésével, ami már attól is különleges, mert az eddigi listavezető, pekingi nyári játékoktól (ami mindenkor nagyobb szabású esemény) vette át e címet – hangoztatta lapunknak András Krisztina. A Budapesti Corvinus Egyetem Sportgazdaságtani Kutató Központjának igazgatója szerint Szocsi költségvetése túlmutat a téli játékokon, megjelenik benne egy komplex, hosszabb távon történő fejlesztési koncepció, itt lesz majd 2014 nyarán a G8-as csoport csúcstalálkozója is, a Formula–1-es orosz nagydíj, s helyszíne lesz a 2018. évi labdarúgó vb-nek is. A szervezők szerint a modern olimpiák közül egy sem kapott olyan konkrét fenyegetéseket, mint a Szocsi téli játékok.

Veszteséges lehet a téli olimpia

Itthoni idő szerint holnap hajnalban kezdődik Kanadában a 21. téli olimpia. Szinte biztos, hogy jelentős veszteség, becslések szerint 37 millió dolláros bukás lesz a zárás mérlege.

Budapest jobb hely, mint New York

Hajszálnyival ugyan, de New Yorkot is megelőzi a magyar főváros azon a ranglistán, amelyen a világ 140 nagyvárosának életminőségét hasonlította össze az Economist Intelligence Unit (EIU).

6 éves titoktartás, drákói szigor - Olimpiára készül London

Hat éves titoktartást kell vállalniuk azoknak, akik részt szeretnének venni a 2012-es londoni Olimpia létesítményeinek felépítésében. A szerződés szerint ha gyanúba keverednek, a szervező bizottság átkutathatja az irodáikat is.
Világgazdaság Piactér