Cégvilág

6 éves titoktartás, drákói szigor - Olimpiára készül London

Hat éves titoktartást kell vállalniuk azoknak, akik részt szeretnének venni a 2012-es londoni Olimpia létesítményeinek felépítésében. A szerződés szerint ha gyanúba keverednek, a szervező bizottság átkutathatja az irodáikat is.

A londoni Olimpia szervezőbizottsága szerint egyszerű titoktartási szerződést írattak alá az építkezésekben résztvevő vállalkozásokkal, a cégeket viszont sokkolták a rendkívül szigorú követelmények – írja a BBC Sport.

A szerződés szerint hat évig nem hozhatják nyilvánosságra az Olimpiával kapcsolatos részleteket, ha pedig felmerül a gyanú, hogy megszegték a vállalást, a szervezők átkutathatják irodáikat, elolvashatják e-maileket.

Szakértők szerint a hat éves titoktartás rendkívül szigorúnak számít, a 2010-es vancouveri Olimpia szervezőinek például saját nyilatkozatuk szerint eszükbe sem jutott ilyet kérni. A szerződés aláírói a szervezők engedélye nélkül nem beszélhetnek egy projekt költségeiről, alakulásáról, egészségügyi- és környezetvédelmi hatásairól, biztonsági intézkedésekről, illetve a kormánnyal folytatott tárgyalásokról.

Emellett a vállalatok vállalják, hogy nem tesznek olyan nyilatkozatot, ami negatív hatással lehet a szervezőkre vagy a szponzorokra.

vancouver London olimpia
Kapcsolódó cikkek