Egy vietnami veterán nyerte meg a Massachusetts állami lottó fődíját az Egyesült Államokban. Raymond Roberts ráadásul nem mindennapi módszerrel lett lottónyertes: húsz évvel ezelőtt ugyanis egy belső hangra hallgatva úgy döntött, minden héten hat lottószelvényt vásárol, és mindegyiken ugyanazokat a számokat játssza meg. 

Money on top of lottery ticket Lotto tickets are covered with one hyndred dollar bills.
Fotó: Woodys Photos

Sokáig kellett várnia, de az ötlet végül bejött: decemberben az ő számait sorsolta ki a gép, ennek megfelelően szelvényenként 390 ezer, azaz összesen 1,95 millió dollárt nyert. A hatodik szelvénynél ráadásul élt azzal a lehetőséggel, hogy a fődíjat évenkénti juttatásként kérje. 

Ez azt jelenti, hogy a lottótársaság nem egyben fizeti ki a pénzt, hanem hosszú évekre bontva, ez esetben két évtizeden keresztül folyósít 25 ezer dollárt. 

Az egykori katona alapos mérlegelés után választotta a megfelelő számokat születésnapok és fontos évfordulók alapján. A nyereményét múlt héten vehette át, és elmondása szerint már azt is tudja, mit vesz belőle. 

Elsőként egy motorbiciklit vásárol. 

Massachusetts számít az Egyesült Államok lottórégiójának, itt a legmagasabb ugyanis az egy főre vetített összeg, amelyet erre a típusú szerencsejátékra költenek az emberek – írja a BBC

Újabb magyar lett milliárdos – ennyit még sosem nyert senki az Eurojackpoton

A szerencsés játékos nyereménye mintegy bruttó 30 milliárd forint.