A Harry Potter és minden hozzá tartozó tartalom az egyik legértékesebb média franchise az egész világon. A 2022 júniusi adatok szerint a Wizarding World (a Harry Potter és minden hozz tartozó tartalom gyűjtőneve) 32 milliárd dollárt ért, ezzel a vonatkozó lista 8. helyén áll. Ezt a listát a Micimackó franchise vezeti 73,7 milliárd dolláros értékkel, amit a Pokémon követ 71 milliárd dollárral. A Harry Potter-alkotások sorsáról rengeteg találgatás volt mióta a Warner Bros. egyesült a Discoveryvel. 

Iparági hírek szerint a stúdió egy teljesen váratlan és sokakat felháborító lépést fontolgat

írta meg a Screengeek szakportál.

A tíz legértékesebb média franchise
 

A Harry Potter spin off széria, a Legendás állatok és megfigyelésük akkora bukás lett, hogy az eredetileg tervezett öt rész helyett a stúdió a harmadik felvonás után kukázta a folytatásokat. Az ikonikus franchise szerelmesei ezt követően örülhettek, hiszen a Warner jelezte, hogy nagy tervei vannak a Wizarding Worlddel, több filmet és sorozatot is el akarnak készíteni a tervek szerint. J. K. Rowling világa hatalmas és a „lépcső alatti gardrób kis lakóján” kívül még számtalan történet vár arra, hogy elmeséljék a világnak. 

Egy kiszivárgott jelentés szerint azonban a stúdió nem az új ötletekben, hanem a lerágott csontban látja a széria jövőjét. Tervben a Harry Potter reboot.

Egy szórakoztatóipari hírportál, a WDWPro értesült néhány belsős infóról a Warner Bros. Discovery (WBD) berkeiből és az információit a Twitteren is megosztotta.

A kiszivárgott információk szerint a Warner abban látja a folytatás esélyét, hogy átdolgozza és újraindítja a Harry Pottert.

A WBD a hírek szerint a következő 3-5 évben szeretné újraindítani a Harry Potter-film franchise-t, ráadásul az egész sztori átdolgozásán is gondolkodnak 

– írja az oldal a tweetben. A témáról a szintén szórakoztatóiparral foglalkozó Valliant Renegade YouTube-csatorna is foglalkozott. Videójukban hosszabban beszéltek a WBD Harry Potter univerzummal kapcsolatos terveiről. A stúdión belül a franchise-zal foglalkozó részleg a The Wizarding Division.

Inside The Harry Potter Experience At Leavesden Studios
Fotó: Dan Kitwood / Getty Images

Most rendkívül valószínűnek tűnik, hogy a Harry Potter a jövőben újraindul, mármint ami a filmeket illeti 

– hangzik el a videóban. Hozzáteszik, hogy 

ez magába foglalja a Potter-verzum ikonikussá vált szerepeinek az átdolgozását és a színészek és karakterek lecserélését is.

J. K. Rowling halálos fenyegetést kapott Salman Rushdie támogatása miatt

Miután J. K. Rowling a Twitter-oldalán kiállt a megkéselt indiai születésű brit író mellett, válaszként egy felhasználó azt írta: „Ne aggódj, te leszel a következő.”

Mielőtt a rajongók azt gondolnák, hogy csupán egy újabb, a Legendás állatok filmekhez hasonló spin offról van szó le kell szögezni, hogy nem így van. A Warner konkrétan az eredeti filmek újradolgozását tervezik – erről a Screengeek szakportál írt.

A terv azt célozza, amitől a Harry Potter az, ami. Harry Ron, Hermione... Új kezdet, új szereplőgárdával 

– írja az oldal. A Screengeek azt viszont hozzátette, hogy a hírek szerint a projekt még gyerekcipőben jár, így lehet, hogy végül nem ilyen radikálisan fognak hozzányúlni az eredeti alapanyaghoz a Warnernél.

Harry Potter et la coupe de feu
Daniel Radcliffe, mint Harry Potter a Harry Potter és a tűz serlege című filmben.
 Forrás: Warner Bros. / Heyday Film 

A hírek szerint a Warner Bros. Discovery azért tartja fontosnak a Harry Potter újraindítását, mivel úgy látják, hogy a rajongóbázis már kiöregedőben van és egy olyan történetet akarnak csinálni a klasszikus meséből, ami sokkal inkább szól a ma fiataljainak.

Úgy érzik, hogy a Harry Potter-rajongók már kiöregedőben vannak és fel akarják frissíteni ezt a világot. Új nézőket akarnak a mozikba csábítani – írta a Screengeek.

A Legendás állatok filmeket követően érthető, hogy a stúdió új irányba akarja elvinni a Wizarding World jövőjét, de a teljes újraindulás sokaknál kelthet felháborodást.