A Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is levélben kért segítséget a tavaly januárban elhunyt Csollány Szilveszter özvegye. A kétgyermekes édesanya a tornászelnök, Magyar Zoltán elmondása szerint nem tudja fizetni házuk törlesztőrészleteit; a sportvezető bízik benne, hogy kap állami támogatást a bajba jutott család – írta meg a Blikk

Budapest 20201218 Torna 2020 Fotó  Csollány Szilveszter
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A lap szerint Csollány Judit még karácsony előtt levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktornak, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett lakáshitelt. Az özvegy férje halála után egyedül kellett, hogy fizesse egy soproni ház tetemes lakáskölcsönét. Csollány halála után a két tinédzserlányukat nevelő felesége egy ideig fizette a hitelt, ám a megemelkedett kamatok, az és az elszabadult energiaárak miatt nem tudja törleszteni a tartozást.

Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke a lapnak azt mondta, annyit tudnak, hogy amíg Csollány élt, addig rendesen utalták a részleteket, és egy ideig még a halála után is. Hozzátette: 

átérzik az özvegy gondját, de nem tudnak segíteni, mert – ahogy fogalmazott – a tornaszövetségnek tavaly éppen csak sikerült nullára kijönnie. „A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk”

– mondta az elnök.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Csollány Szilveszter 2022 elején hunyt el koronavírus okozta szövődményekben

Félbeszakadt gyakorlat – Csollány Szilveszter (1970–2022) emlékére

Nem volt párja a gyűrűn, világklasszis tornász létére mégis egy volt közülünk Csollány Szilveszter: az egyik nap jó döntést hozott, a másikon rosszat. Leginkább saját magán múlott, hogy nem találta a helyét a civil életben, ugyanakkor a sportolói pályafutására csak szuperlatívuszokban emlékezhetünk.