A 20th Century Studios új Alien-filmjét március 9-én kezdik el forgatni, noha a produkció címe egyelőre titkos, a stúdió elárulta, hogy a film egy távoli világban élő fiatalok egy csoportját követi, akik szembekerülnek az univerzum legfélelmetesebb életformájával – olvasható a Variety oldalán

Alien Covenant
Alien Covenant2017Real  Ridley Scott.Collection Christophel © Twentieth century fox film corporation / Brandwine productions / Scott Free productions (Photo by Twentieth century fox film corpo / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)
Fotó: Twentieth Century Fox Film Corporation / AFP

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy

az Alien-franchise következő részének forgatása Budapesten lesz, a stúdió a hírt most megerősítette. A produkciót rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is Fede Alvarez jegyzi.

A film csatlakozik a 2012-ben bemutatott előzménysorozathoz, a Prometheus és az Alien: Covenantt filmekhez. Az előzménysorozat az eredeti sorozatot követi, amely 1979-ben kezdődött el Ridley Scott filmjével. A cím nélküli projekt premierjét egyelőre nem tűzték ki.  

A magyar filmipar bevétele rekordot döntött tavaly, 20 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, több mint 250 milliárd forintos összeggel. Káel Csaba filmügyi kormánybiztos elmondta, hogy a bevétel legnagyobb része devizából származik, ami azt jelenti, hogy a magyar film külföldön is remekül teljesített. „Az elmúlt időszakban Budapest lett Európa legnagyobb filmgyártó bázisa London után, az élvonalbeli gyártók nálunk forgatnak a legfelkapottabb világsztárokkal. 

Azok a szakemberek, akik például Ridley Scott-tal dolgoztak nálunk, a magyar produkciók számára is rendelkezésre állnak” 

– fogalmazott korábban Káel Csaba.


 

 Keresse a VG Podcastet a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast