Az elmúlt időszakban a TV2 show-műsorában zsűriként részt vevő Tóth Andival kapcsolatban a legtöbb hír az aktuális kapcsolati állapotáról szólt, ám az autója is megér néhány sort. Tóth Andi még március elsején tájékoztatta követőit arról, hogy lecserélte a kocsiját, egész pontosan az egyik szponzora cserélte alatta a vasat. A KGYD Auto jóvoltából Andi egy Porsche Cayenne Coupé boldog birtokosa lett. Egy ilyen autót újonnan, alapfelszereltséggel nagyjából 50 millió forintért bárki beszerezhet.

Minsk,,Belarus,-,June,9,,2018:,Black,Porsche,Cayenne,S
MINSK, BELARUS - JUNE 9, 2018: Black Porsche Cayenne S 2018 (third generation) powered by twin-turbo V6 engine producing 440 hp stopped on a parking during test drive.
Egy 2018-as Porsche Cayenne: igaz, ez nem a Coupé változat (Fotó: Shutterstock)

Az ország egyik leghíresebb rappere, Majka szintén egy szponzorautóval fuvarozza a családot. Számára a Pappas Auto Magyarország biztosított egy Mercedes GLS 400 D városi terepjárót. Az autót még 2022 nyarán kapta meg a showman, mostanra viszont ezt a típust nem találtuk meg a Pappas Auto Magyarország honlapján, így a Mercedes-Benz magyarországi weboldalának adataiból tájékozódtunk. 

Az említett kocsi alapfelszereltséggel 48 millió forintért gördül ki a kirakatból.

Szabó Zsófi BMW-jénél tehát ezek is combosabb árkategóriát képviselnek. Látszólag egy tehetségkutató zsűrijébe kell beülni, ha az ember luxusgépjárművet szeretne vezeti a mindennapokban. Tóth Andi és Majka mellett Gáspár Laci is egy gyönyörű autót vezethet. A X-faktor mentora – akinek több luxusautója is van – legtöbbször egy Lamborghini Huracán segítségével juthat el A-ból B-be. Az Instagram-oldalán nem tüntette fel, hogy a gépszörny szponzortól származik-e. Egy hozzászóló még azt is felvetette, hogy a lila Lamborghini nem is az énekesé, erre Gáspár Laci egy videóval reagált, amelyben egyértelműsíti, hogy az övé a kocsi. 

Egy Lamborghini Huracán alapára nagyjából 70 millió forintnál kezdődik.

The Lamborghini Huracan
BEDFORD, UNITED KINDOM - MARCH 21: The Lamborghini Huracan seen at the Sharnbrook Hotel in Bedfordshire. The Sharnbrook Hotel hosted a private car show to enable the filming of an up and coming tv Documentary on SkyTV. (Photo by Martyn Lucy/Getty Images)
Fotó: Martyn Lucy / Getty Images

Ez lett a világ legdrágább autója

A Mercedes-Benz német autógyár 135 millió euróért (52 milliárd forint) árverezte el a mindössze két példányban létező Mercedes-Benz 300 Uhlenhaut Coupé egyikét, ezzel ez lett a világ legdrágább autója.

ByeAlex esetében abban már biztosak lehetünk, hogy nem szponzorautóval furikázik, hanem sajátja az a BMW X2-es, amelyről 2022 júniusában posztolt. Az énekes külön kiemelte a posztban, hogy szó sincs szponzorról, az autót, amiről régóta álmodott, megengedhette magának. 

Egy BMW X2-es alapára kicsivel több, mint 20 millió forint.

Folytassuk a sort egy újabb saját autóval, méghozzá egy Ferrari SF90 Spider modellel. 

Egy ilyen autót hozzávetőleg 180 millió forintért lehet megkaparintani, 

bár az árazást sok minden befolyásolja, és a kereskedésekben nincs is árcímke feltüntetve, hiszen ebben a kategóriában már csak azok vásárolnak, akiknek nem számít a pénz. Ez a leírás pedig tökéletesen ráillik Jákob Zoltánra, Magyarország 37. leggazdagabb emberére a több mint 43 milliárd forintos vagyonával. Jákob Zoltán, akit sokan a celeb milliárdosként is emlegetnek, a birodalmát többek között a Crystal Nails műkörömépítő termékeket forgalmazó vállalatra építette fel.

Egy új kategória is bekerült a gyűjtésünkbe a celebautók között. A szponzorált és a saját autók után itt az ajándék luxuskocsi. Ide sorolhatjuk Kulcsár Edina Porsche Macanját, amelyet élettársától, Varga Márktól (G. W. M.) kapott. 

2023-ban a legalacsonyabb ár, amelyen egy ilyen autó beszerezhető, körülbelül 20 millió forint.

Térjünk vissza a szponzorautókhoz, hiszen a listán ezek vannak többségben. Tóth Gabi nemcsak a ruháin, hanem az autóján is szereti a virágmotívumokot, így egy kis reklámért cserébe a Jeep Magyarország felskiccelt egy ilyet az ajándékba adott Jeep Renegade oldalára.

Nagyjából 10 millió forintért virágmintával vagy anélkül már begördülhet egy ilyen a garázsunkba.

Ezek voltak 2021 legnépszerűbb luxusautó-márkái

Sem a pandémia, sem az Ukrajnában dúló háború nem tudta letörni a luxus iránti globális igényt. Ez alól az autópiac sem kivétel, a luxusmárkák piaca dinamikus növekedést mutat a 2020-as években is.

 

Varga Viktor énekes nem csak egy Ford Mustang GT boldog tulajdonosa, de még az arcképe is díszíti a motorháztetőt.

Egy hasonló Ford Mustang GT-hez már nagyjából 11 millió forintért hozzá lehet jutni.

Az árazást nem tudni mennyivel változtatja meg, ha a tulajdonos az arcképét is szeretné a motorháztetőn látni.

A lista végére pedig jöjjön még egy Pappas Auto Magyarország-szponzoráció. Rubint Réka fitneszceleb számára ugyanis már ismerős cég biztosított egy nagyszerű járgányt, méghozzá egy Mercedes-Benz GLE 400 d 4M Coupét.

Egy ilyen autó szalonos ára körülbelül 36 millió forint.