Spanyol lapok szerint Barcelonában eltűnt, és a hatóságok sem biztosak abban, hogy él-e még az angol Levi Davis, aki rögbijátékos, ám sokan úgy emlékeznek rá, mint a hírességek X-faktorának sztárjára, mert rendkívül népszerű volt két rögbis társával bemutatott produkciója még 2019-ben, az évadban egészen az ötödik helyig jutottak.

Bath v Leicester Tigers - Premiership Rugby Cup BATH, ENGLAND - OCTOBER 05: Levi Davis of Bath Rugby goes over his sides first try during the Premiership Rugby Cup Third Round match between Bath Rugby and Leicester Tigers at The Recreation Ground on October 05, 2019 in Bath, England. (Photo by Harry Trump/Getty Images)
Fotó: Harry Trump

A rendőrök hónapok óta keresik, és bár szemtanúk szerint ő volt az, aki eltűnése estéjén kapálózott a tengerben, és megfulladhatott, a búvárok nem találtak holttestet – az útlevelét viszont megtalálták a tengerparton valamivel később. Utóbb nyilvánosságra hozták, hogy egy arra közlekedő hajó utasai látták meg a vízben, szóltak az illetékeseknek, akik nagy erőkkel kezdték keresni, ám nem jártak sikerrel, és végül be is fejezték a műveletet, miután megállapították, hogy senki nem hiányzik a fedélzetről. 

A katalán média arról ír, hogy a 24 éves sportoló legalább százezer fonttal tartozott a szomáliai maffiának, ugyanis ennyi pénzt kapott kölcsön „őrült életvitelére”, előlük menekült előbb Ibizára, majd utazott át Barcelonába, ahol végül nyoma veszett.

Utoljára egy ír pubban látták mulatni a La Ramblán, a Liverpool–Leeds Premier League-mérkőzést nézte meg néhány sör társaságában.

A briteknek nyilatkozott Davis édesanyja is, aki elárulta, fia biztos volt abban, hogy a szomáliaiak megpróbálják megmérgezni, ezért menekült Spanyolországba, ahol igyekezett elrejtőzni. Elismerte, kevés esélye van arra, hogy újra láthassa gyermekét, és azt mondta, az általa felbérelt magánnyomozók szerint csapdába csalhatták Davist, mert egy ismeretlen brit férfi vette fel vele a kapcsolatot a közösségi médiában, és vele találkozott aznap.

Nincsenek biztonságban az Angliában futballozó sztárok

Raheem Sterling hiába vett több mint hétmillió forintért Rottweilert, és alkalmazott 24 órás biztonsági szolgálatot, négy éven belül másodszor is betörtek a házába. Az angol válogatott játékosainak elegük van az őket ért támadásokból.

A Szomália egyes részeit uraló al-Shabaab is szóba került a nyomozás során, amely egy szélsőséges iszlamista csoport,

többek között emberkereskedelemmel, kábítószerrel, rablással, csempészettel és zsarolással foglalkozik, irányítja a nyílt vizeken járőröző kalózokat, nagyobb összegű uzsorakölcsönöket ad, és még az olasz maffiával is jó viszonyt ápol.

Akad olyan forgatókönyv is, amely szerint 

Davist a szomáliai maffiával összejátszó brit bűnözők rabolták el, akik követték Spanyolországig.