Bár eddig úgy tűnt, a 21 éves Azahriah minden idők legfiatalabb előadója, aki telt ház előtt léphetett színpadra a Papp László Budapest Sportarénában, mára kiderült, hogy ez nem így van – vette észre a Bors. A portál azt írja, 1991-ben a mostani létesítmény helyén álló Budapest Sportcsarnokot megtöltötte a Bonanza Banzai, amelynek billentyűse az akkor mindössze 20 esztendős Menczel Gábor volt. (Azért a jegyvásárlók többsége alighanem Kovács Ákosért látogatott el a koncertre.)

Fotó: Kiss Annamarie / Hajdú-bihari Napló

Még a Fekete Vonat-botránnyal kapcsolatban írtuk meg, hogy a Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők szerint ma már jóval hosszabb azoknak a magyar énekeseknek és együtteseknek a listája, akik képesek megtölteni a nagyobb koncerthelyszíneket. Lobenwein Norbert fesztiválszervező megerősítette, ő is úgy látja, hogy az elmúlt időszakban több nagy sikerű telt házas koncertet rendeztek Magyarországon, mint a korábbi években. Abban is egyetértett, hogy ma már jóval több olyan magyar énekes és együttes van, akik sok-sok ezer rajongót tudnak megszólítani.

Nyolc-tíz olyan zenekart is felsorolhatnék, amelyek öt évvel ezelőtt még egyáltalán nem szerepeltek fesztiválon, vagy csak eldugott helyen, ma pedig telt ház előtt lépnek fel a Budapest Parkban, és a fesztiválokon is már-már headlinerek. Ilyen például Azahriah, Beton.Hofi, a Carson Coma vagy épp Dzsúdló

– sorolta a szakértő, aki megjegyezte, ez a folyamat általában lassabb ívben halad, néhány éve még senki sem hitte volna, hogy ilyen gyorsan tesznek szert ekkora népszerűségre.

Azahriah telt házas arénás koncertre egyébként a napokban ismét téma lett: Kulcsár Edina férje, G.w.M, azaz Varga Márk népszerű rapper a TikTokon beszélt arról, hogy a ruhatára ér annyit, mint egy Papp László Budapest Sportaréna-koncert profitja. Nem sokkal később az AC News megkeresésére Majka azt mondta: „Sok ember azt hiszi, hogy ha rengeteg pénzt keres, akkor az egyfajta elismerés. De mi az a sok? Ha keresel havi hárommilliót öt éven keresztül, az soknak tűnhet, de tudjuk, hogy vannak ennél sokkal magasabb szintek is. Igazából nem tudom, mire jó az, ha fitogtatja valaki azt, amije van. Én ennek nem vagyok a híve.”

G.w.M – akivel szemben NAV-vizsgálat zajlik az Origo beszámolója szerint, hogy kiderüljön, miből van pénze a luxusra, mert a havi 12 millió forintos gázsinak nincs nyoma – Instagramon reagált a kritikákra, azt írta, sokan összekeverik a határozottságot a gizdasággal.

Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogy pénzzel kérkedsz, miközben irányt mutatsz számtalan olyan rossz sorsú kölyöknek, akiknek ez inspiráció, illetve egy konkrét tény, hogy nem feltétlenül ragadsz be az aktuális élethelyzetedbe, vagy nem kell a rosszabbik utat választani

– közölte a rapper, aki azt állítja, számára ez még mindig nem a pénzről és a „menősködésről” szól, hanem arról, hogy imád zenélni.