Törőcsik Franciska és Ember Márk lesz annak a zenés romantikus vígjátéknak a főszereplője, amely Demjén Ferenc slágerjeire épül. A hírt a zenész osztotta meg a Facebook-oldalán.

A Nemzeti Filmintézet 700 millió forint támogatást ítélt meg a Hogyan tudnék élni nélküled? címmel készülő zenés film gyártására 

– derült ki korábban a filmintézet közleményéből. A Demjén Ferenc dalait felvonultató produkció forgatókönyvét Kormos Anett és Goda Kriszta (Szabadság, szerelem, Csak szex más semmi, Kaméleon, BUÉK) írja, a rendező pedig Orosz Dénes lesz, a forgatást hamarosan el is kezdik.  

A közlemény szerint a két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt és természetesen „minden szempontból tökéletes” vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival és a szerelemmel. „Az álmaikat kergető szerelmes fiatalok története könnyed kikapcsolódást ígér finom humorával, szerethető karaktereivel és a festői balatoni tájjal” – olvasható a közleményben.

A rendező Orosz Dénes, aki olyan közönségsikereket jegyez, mint a Poligamy, a Coming out, a Seveled. A film néhány mellékszerepére még folyik a válogatás. A film az IKO gyártásában készül, a producere dr. Kirády Attila.