a hetekben gyökeres változást hajtott végre a Twitter életében, amikor lecserélte a népszerű közösségimédia-oldal nevét és logóját. A Twitter ma már X néven fut tovább, ehhez igazodva pedig a logója is egy fekete háttéren lévő fehér X.

An aerial view shows a newly constructed X sign on the roof of the headquarters of the social media platform previously known as Twitter, in San Francisco, on July 29, 2023. Elon Musk killed off the Twitter logo on July 24, 2023, replacing the world-recognized blue bird with a white X as the tycoon accelerates his efforts to transform the floundering social media giant. Musk and the company's new chief executive Linda Yaccarino announced the rebranding on July 23, 2023, scrapping one of technology's most iconic brands in the latest shock move since the tycoon took over Twitter nine months ago. (Photo by JOSH EDELSON / AFP)
Elon Musk hatalmas X logója az X San Franciscó-i székházának tetején a bekapcsolás előtt.
Fotó: AFP

Az X logó a cég San Franciscó-i székház tetejére is felkerült, a helyi lakosok és a város képviselői pedig felháborodtak a fényes cégér miatt – írta meg a The Guardian.

Az X múlt hét pénteken került fel a Market Street-i székházra. A logó erős fehér fénnyel világít, ráadásul még vibrál is, ami sötétedés után megkeseríti a környéken lakó szomszédok életét. San Francisco városvezetése vizsgálatot indított, hogy a vibráló X logó megfelel-e a városrendezési szabályoknak. Az X-ről már fel is kerültek felvételek, amelyeken a San Franciscó-i lakosok mutatják meg, hogy mennyire zavaró is a cégér erős fénye.

Elon Musk a Tesla székhelyét Kaliforniából Texasba helyezte át még 2021-ben, de azt már jelezte, hogy az X nem hagyja el San Franciscót.

Gyönyörű San Francisco, bár mások hátat fordítanak neked, mi mindig a barátaid leszünk

– írta Musk egy bejegyzésében.

Mi az az X? A Twitter, erre cserélte le Elon Musk a madár logót – már hivatalos

Egy radikális döntéssel a Twitter tulajdonosa, Elon Musk X-re cserélte a médiaplatform ikonikus madárlogóját.

George Wolf ügyvéd a CBS-nek azt nyilatkozta, hogy a helyi lakosoknak jogukban áll megvétózni egy ilyen fejlesztést, ha az erősen károsítja az életminőségüket, valamint az ingatlanok értékét. A székház több szomszédja is nyilatkozott a sajtónak. Van, aki azt mondta, hogy a nagy villogó X olyan erős fényt ad, hogy a lakásban az az érzése támad, mintha folyamatosan villámlana.

San Francisco építési felügyelete azt közölte, hogy a logó elhelyezése szabálysértő lehet. Állításuk szerint a hatóság be akart jutni a székházba, hogy ellenőrizzék a tetőre tervezett logót, azonban az X biztonsági emberei megtagadták a belépést. A felügyelet emberei szerint az X hamarosan ki fog aludni, és nem sokkal később ez meg is történt.

A korábbi tweetet megosztó Christopher J. Beale vasárnap ismét posztolt, ekkor arról, hogy az X kialudt.