Las Vegasban építették fel az MSG Sphere-nek keresztelt egyedülálló rendezvényközpontot, amit a tervek szerint hamarosan hivatalos is átadnak. A most leleplezett MSG Sphere megvalósításához vezető út nem volt zökkenőmentes, az épület közvetlenül a Las Vegas Strip mellett áll, a Venetian és a Palazzo épület szomszédságában. A projektre 1,8,milliárd dollárt költöttek el.

Las,Vegas,,Nevada,,Usa,-,August,01,,2022:sunny,View,Of
Fotó: Shutterstock

A Vital Vegas összeszedett néhány érdekességet az MSG Sphere-ről: a gömb több mint 111 méter magas és több mint 157 méter széles az átmérőjénél, a megépítéséhez a világ negyedik legnagyobb lánctalpas daruját kellett felállítani, csak a daru összeszerelése 18 napig tartott. A gömb 17 500 férőhelyes lesz, az épület külső borítása pedig  a világ legnagyobb felbontású képernyője, 19 000x13 500 pixeles. Ez százszor tisztább képet ad, mint a mai legjobb HD TV-k. 

A képernyő három futballpályánál nagyobb területet fed le, a gömb külső részén mintegy 600 ezer négyzetméter programozható világítás lesz.

A gömb kupolája 13 ezer tonnát nyom. A napokban bemutatták, hogyan is néz ki egy videó az épület külső burkolatán, az eredmény pedig elképesztő.