Extra

Egyre hidegebb lesz a következő napokban, kemény éjszakai fagyokra kell számítani

Napnyugta után rohamosan zuhan majd a hőmérő higanyszála, és mínusz tíz fok alá is beesik majd a hőmérséklet. A szél folyamatosan erős, néhol viharos lesz. A megerősödő felhőzet csapadékot hoz, hó és havas eső is hullhat.

Megérkezik a sarkvidéki hideg a térségünkbe, és a felhőzet fokozatosan megerősödik. Elszórtan még hó vagy havas eső is előfordulhat. A szél egyre erősebb lesz, és a késő délutáni órákra viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet helyenként a hét fokot is elérheti, de napnyugata után gyorsan hűl majd le a levegő. Késő este akár már mínusz 4 fok is lehet.

 

Az éjszakai hőmérséklet napról napra csökkenni fog, reggelente fagyra kell számítani. Vasárnap éjjel már mínusz 9 fok is lehet, a jövő hét közepére pedig az esti órákban mínusz 11 fokig is lecsúszhat a hőmérők higanyszála – írta a met.hu.

Lesz hal bőven karácsonykor, ráadásul az árak is csökkentek

A termelők az idén 10-12 százalékkal alacsonyabb áron értékesítik a halat.

Az erősödő felhőzet csapadékot is hoz, a következő egy hétben szinte bármikor előfordulhat eső, akár hóesés – írta a Köpönyeg.hu. A szél végig erős marad, ez pedig nagyban rontani fogja a hőérzetet a nappali órákban is. A hét második felében egyre hidegebb lesz, csütörtöktől már nap közben is mínuszokra kell számítani.

 

hóesés fagy szél időjárás
Kapcsolódó cikkek