Vasárnap még frontmentes, télies időjárás várható, a hajnali mínusz 3 fok után mindössze 6 fokra melegedhet fel napközben az idő – közölte a Köpönyeg.hu. Hétfőn 10-11 fok köré enyhül az idő, délnyugaton változóan, máshol erősen felhős lesz az ég. Északkelet felé haladva egyre többfelé alakul ki gyenge eső, szitálás. A nyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 

Vasárnap hajnalban sokfelé mértek nulla fok alatti hőmérsékleteket. Ilyen hideg újra csütörtökön várható

Kedden délnyugaton, délen a borult égből több helyen alakul ki eső, zápor. Északon változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, de csak néhol fordul elő csapadék. Az északnyugati szél élénk lesz, 9-10 fok valószínű.

Szerdán a ködfoltok feloszlása után gyengén felhős lesz az ég, de a középső tájakon borongós marad az idő, és főleg itt fordul elő záporeső. Sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi szél. A hőmérséklet 5-6 fok köré esik vissza.

Csütörtökön igazi téli idő lesz: északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan fordul elő zápor vagy hózápor. A nyugati, északnyugati szél megélénkül. Reggel országos fagy lesz mínusz 10, manusz 1 fokos értékekkel. Délután is csak plusz 4-5 fok lesz. 

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délutántól egyre többfelé alakul ki eső, 4 és 9 fok közötti értékek várhatók.