A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak. Az FKF munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén január elsején már reggel 6 órakor megkezdték, és egész nap végezték kézi és gépi erővel az ünneplés utáni takarítást.

A Budapesti Közművek 230 takarító munkatársa végezte a szilveszter utáni takarítást
Forrás: FKF

A társaság számos speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtő célgépet:

 köztük szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett az ünneplés utáni munkák során. 

A Budapesti Közművek 230 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 40 járműve végezte a szilveszter utáni takarítást. 

A társaság dolgozói több mint 300 köbméter hulladékot takarítottak össze és szállítottak el, hogy környezetbarát módon ártalmatlanítsák a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben, ahol energetikai hasznosítás során, távhőt és villamos energiát állítanak elő a beszállított hulladékból. Fotók is készültek a budapesti Blaha Lujza tér takarításáról

Az FKF felhívta a figyelmet arra: 

erőfeszítései kizárólag a lakosság, és a közterületeket használók együttműködése esetén

 vezetnek tartós eredményhez. 

Kérjük vigyázzanak a budapesti közterületekre! – zárták közleményüket. 

Mintha háború dúlna Németországban: rakéták, Molotov-koktélok, sebesült rendőrök és több száz letartóztatás – így telt a szilveszter

A számok alapján nagyobb felfordulás volt most szilveszterkor Németországban, mint tavaly. Több rendőr sérült meg és többeket is tartóztattak le. Száz fős csoportok támadtak rá a rendfenntartó erőkre, igaz, ezek tömeges előfordulásáról most nem érkeztek hírek. Molotov-koktélt dobtak viszont egy menetrend szerinti buszra és egy nyugdíjasotthonba is rakéta repült. Ehhez képest az illetékesek mégis sikerről beszélnek.